Druga je bila Avstrijka Eva-Maria Brem (+0,25), tretja pa Švedinja Jessica Lindell-Vikarby (+0,33).

Želela si je bolje smučati

"Sezona je bila odlična, v Sočiju sem osvojila dve zlati olimpijski medalji in izpolnila vse cilje. Sedaj je sezone konec. S težavo sem opravila te zadnje tekme. Zato se tega konca sezone zelo veselim. Težko je bilo, ker v Aareju že pred finalom nisem bila več v igri za veliki globus. Skušala sem se zbrati in narediti kaj več. Na superveleslalomu je še šlo, tretje mesto je bil dober izid, drugače pa ni bilo to, česar sem sposobna. Sama ne gledam toliko na izid kot na to, kako smučam. Želela sem si bolje smučati. Mislim pa, da bi bilo bolje, če ne bi nastopila na sobotnem slalomu. Ponoči sem bila zelo slaba, bruhala. Ni bilo prijetno, vseeno sem šla na start, a nisem imela moči in volje. Poleg tega je bila postavitev zelo težka. Mogoče bi bilo bolje, če bi sploh ostala doma," je dejala Mazejeva.

Francozinja Anemone Marmottan je vodila po prvi vožnji, druga je bila Avstrijka Anna Fenninger, že od četrtka skupna zmagovalka pokala, z vsega štirimi stotinkami zaostanka, Jessica Lindell-Vikarby na tretjem mestu pa je zaostajala 18 stotink.

Mazejeva je nastopila s številko 13, ker je izpadla iz elitne skupine, ter prvi del nastopa končala na 13. mestu (+1,52). Na drugo progo se je podala bolj napadalno, vendar ji ni uspelo izboljšati izida. V prejšnji sezoni je bila na vseh veleslalomskih tekmah pokala na zmagovalnih stopničkah, v tej le enkrat.

Toda na olimpijskih igrah se ji je uspelo uvrstiti na sam vrh te osnovne discipline alpskega smučanja. Obenem je bila v Sočiju zlata še v smuku in je s tem postala najboljša slovenska športnica v zgodovini. Prav olimpijske igre so bile njen cilj v zimi, v kateri je nastopala slabše, kot je pričakovala. Tudi na finalu, ko je vodja njene ekipe Andrea Massi napovedal, da bi se lahko v po sezoni primerilo, da bo zapustil ekipo, je bilo veliko drame, ki še ni dobila epiloga.

Štiriindvajsetletna Fenningerjeva in Lindell-Vikarbyjeva sta se v finalu borili za mali kristalni globus, pred tekmo pa je imela Švedinja 14 točk prednosti, ki pa ni zadostovala za končni uspeh. Anemone Marmottan je na sedmem mestu ostala daleč od prve zmage v karieri, Eva-Maria Brem pa se je iz sedmega mesta ponovno povzpela na zmagovalne stopničke.

Finka Tanja Poutiainen je pri 33-letnih končala športno pot na 20. mestu. Na petih olimpijskih igrah ji je uspelo osvojiti eno srebrno medaljo; v veleslalomu je bila druga leta 2006 v Torinu. Na svetovni prvenstvih je osvojil po dve srebrni in bronasti medalji, v 16. sezonah svetovnega pokala pa je dosegla 11 zmag in 48 uvrstitev med prvo trojico.

Italijanka Denise Karbon se je pred začetkom tekmovanja poslovila v opravi izpred druge svetovne vojne in s košaro, iz katere je delila darila trenerjem ob progi. V veleslalomih je bila srebrna na SP leta 2003 in bronasta leta 2007, leta 2008 pa je zmagala na petih od sedmih tekem v svetovnem pokalu v tej disciplini in prepričljivo osvojila mali globus.

Najmanj čez slaba dva tedna bo odločitev, če bo še nadaljevala športno pot, sporočila Nemka Maria Höfl Riesch, ki je zaradi padca in poškodbe rame in komolca predčasno končala sezono in izgubila boj za skupno zmago z Anno Fenninger.