Druga je bila Švedinja Frida Hansdotter (+1,44) in je osvojila tudi drugo mesto v slalomskem seštevku. Tretja je bila Avstrijka Marlies Schild (1,66), in je na tem mestu končala tudi v slalomski razvrstitvi. Mazejeva je bila 16., v skupnem seštevku je branilka velikega globusa pred zadnjo tekmo četrta (964), Avstrijka Anna Fenninger pa je že pred tem postala skupna zmagovalka (1271).

Shiffrinova je prepričljivo vodila že po prvi vožnji, saj je imela pred vsemi več kot sekundo in pol prednosti. Hansdotterjeva je na drugem mestu zaostajala 1,56, njena rojakinja Maria Pietilä-Holmner pa 1,70 sekunde. Mazejeva je bila na težkem in dolgem slalomu, ki ga je postavil njen trener Mauro Pini, na repu uvrščenih na 20. mestu (+5,65). Smučala je povsem brez volje in prave motivacije. Na drugi progi potem ni tekmovala.

V finalu je Marlies Schild iz šestega mesta (+2,08) napredovala na tretje, Pietilä-Holmner je nazadovala na osmo, Hansdotterjeva pa je zaostala le za Shiffrinovo. Devetnajstletna Američanka, ki je na olimpijskih igrah v Sočiju postala olimpijska slalomska zmagovalka, je dva dni po rojstnem dnevu v tej sezoni v tej disciplini zmagala še petič od osmih priložnosti. S tem nizom si je že pred finalom zagotovila mali globus.

To je bila enaintrideseta, predzadnja tekma sezone, ki se bo za smučarke sklenila v nedeljo z veleslalomom.