Zmagala je Švicarka Lara Gut (1:32,31) pred Avstrijko Elisabeth Görgl (+0,05) tretja pa je bila druga Švicarka Fränzi Aufdenblatten (+2,67). Hudo je padla Nemka Maria Höfl-Riesch, ki je zmagala v smukaškem seštevku, skupno vodstvo pa je predala Avstrijki Anni Fenninger, ki je bila tokrat šesta.

Maria Höfl-Riesch je nastopila bolna in kot zadnja ter padla po drugem merjenju časa, ko je bila sedma. Na strmini se ji niso odpele smuči in je dolgo drsela, nato pa s precejšnjo hitrostjo priletel v zaščitno ograjo in se zapletla v mrežo, kjer je grozljivo kričala od bolečin. Odpeljali so jo s helikopterjem v bolnišnico, po prvih podatkih pa naj bi imela izpahnjeno ramo in poškodovano nadlahtnico.

Fränzi Aufdenblatten je na svoji zadnji tekmi v svetovnem pokalu, ki jo je začela kot druga, vodila vse do nastopa Lare Gut, ki je nastopila devetnajsta po vrsti. Med obe se je nato uvrstila le še Elisabeth Görgl. Med prvo deseterico so bile le Švicarke in Avstrijke ter Italijanka Daniela Merighetti (8.) in Američanka Julia Mancuso (10.).

Velika napaka Mazejeve

Tina Maze je s številko 21 začela slabo, ni bila niti med prvimi petnajstimi po prvem merjenju časa, pri drugem je napredovala še med deseterico (+0,56), pri tretjem pa je imela že trenutno četrti čas (+0,64). Ko je že kazalo, da se bo vmešala v boj za odličja, pa je naredila veliko napako, šla povsem izven smeri in se skoraj zaustavila, kar je pokazal tudi končni čas.

Pred tekmo je bila v smukaškem seštevku četrta, za tretjim mestom, na katerem je bila poškodovana Tina Weirather, ki v Švici ne nastopa, zaostajala sedem točk. Štiri točke manj od Črnjanke pa je imela Marianne Kaufmann-Abderhalden. Slednja je bila 16. mesto in tri stotinke za Mazejevo. To je odločilo v boju za tretje mesto, ki ga je Mazejeva končala štiri točke pred Kaufmann-Abderhalden in devet pred Weiratherjevo.

V četrtek bosta v Lenzerheideju na programu moški in ženski superveleslalom.