Tina Maze ima teoretično sicer še možnosti za osvojitev velikega kristalnega globusa, toda zaostanek je prevelik, da bi lahko upala na ubranitev lovorike. Zanjo se bosta potegovali Maria Höfl-Riesch in Anna Fenninger, ki zaostaja za 29 točk. Mazejevi bo bržkone ostal boj za bronasto kolajno z Laro Gut. Fenningerjeva je sicer v zaostanku za Nemko, toda v zadnjih tednih je v izvrstni formi, Höfl-Riescheva pa ima še zdravstvene težave. Zaradi bolezni ni nastopila na včerajšnjem drugem treningu smuka, medtem ko naj bi bila do današnje tekme nared.

Včeraj je bila na zahtevni progi v Lenzerheideju daleč najhitrejša Fenningerjeva. Mazejeva je bila sedma, medtem ko je bila najhitrejša v ponedeljek. Danes bo potekal tudi boj za mali smukaški globus. Höfl-Riescheva brani prvo mesto, Fenningerjeva (zaostaja 80 točk) pa bo čakala na napako tekmice. Mazejeva lahko upa na tretje ali celo drugo mesto v smukaškem seštevku. Trenutno je četrta s sedmimi točkami zaostanka za tretjo Tino Weirather, ki se je poškodovala na olimpijskih igrah, zato je že končala sezono.

Zelo napeto bo tudi v moški konkurenci. Pred zadnjimi štirimi tekmami ima v skupnem seštevku Marcel Hirscher le štiri točke prednosti pred Akslom Lundom Svindalom. Če bo Norvežan na smuku in superveleslalomu zelo uspešen, bi si lahko tlakoval pot na vrh. V nasprotnem primeru bo moral upati na Hirscherjeve napake v tehničnih disciplinah, v katerih prevladuje Avstrijec. Svindal si je že zagotovil mali smukaški globus. To pa še ne pomeni, da zadnji smuk v sezoni ne bo zanimiv. Zmaga v finalu je čislana, še posebno v kraljevski disciplini. Včeraj je bil na treningu najhitrejši Francoz Adrien Theaux, zmage pa se ne bodo branila niti druga velika smukaška imena.aro