Tekmovanja se bo udeležilo tudi prek 30 slovenskih karateistov, zaradi poškodb pa tokrat ne bo nastopilo nekaj najboljših slovenskih predstavnikov z Jušom Markačem, Danielom Rihtarič in Matijo Matijevičem na čelu. Člansko reprezentanco bodo zato dopolnili z mlajšimi člani.

»Najštevilčnejše reprezentance bodo prišle iz Bosne in Hercegovine, Makedonije, Italije in Malezije, svoj prihod pa so potrdili tudi nekateri najuspešnejši karateisti sveta, ki prihajajo iz vrst ruske, francoske in turške reprezentance,« je izdal predsednik KZS dr. Igor Zelinka in dodal, da se na dogodek, ki v svetu karateja velja za enega izmed sedmih največjih na svetu, intenzivno pripravljajo že vse od novembra lani, popestrili pa ga bodo tudi z ekipnimi nastopi tako v ženski kot moški kategoriji.

»Gre za dogodek na najvišjem nivoju, ki je v Laškem takoj za tradicionalno turistično prireditvijo Pivo in cvetje. Trenutno je prijavljenih 350 tekmovalcev, a ker rok za prijavo še traja, ocenjujemo, da lahko pričakujemo čez 400 udeležencev. Govora je o izjemno visoki številki in tudi precejšnjem organizacijskem zalogaju,« je povedal direktor organizacijskega odbora Borut Strojin.

Karateiste bo obiskala tudi premierka Bratuškova

Dvodnevni dogodek v Laškem si je sicer že lani ogledalo več kot 3500 gledalcev, prek spleta pa kar 200 tisoč ljubiteljev karateja po vsem svetu. Še boljšega obiska se organizatorji nadejajo letos, saj pričakujejo okoli 4 tisoč obiskovalcev, brezplačne vstopnice za ogled pa je moč naročiti na spletni strani www.slovenia-open.si.

»Za kako resno tekmovanje gre, priča tudi podatek, da je na sobotni otvoritvi 15. marca prisotnost potrdila tudi premierka Alenka Bratušek, kar si štejemo v veliko čast. Prav tako pa se bosta tekmovanja udeležila predsednik Mednarodne karate zveze kot tudi veleposlanik japonske, saj je veleposlaništvo japonske eden izmed častnih pokroviteljev dogodka,« je še poudaril Borut Strojin.