Sistemi za prezračevanje z rekuperacijo zagotavljajo vedno svež in kakovosten zrak v prostoru ob minimalnih izgubah. Do 95 odstotkov toplotne energije se iz izrabljenega zraka prenese na svežega, ki ga nato dovajamo v bivalne prostore. Ta proces poteka v centralni ventilatorski enoti s toplotnim izmenjevalcem, imenovani rekuperator.

Prezračevalni sistem poleg rekuperatorja sestavljajo še dušilci zvoka, cevni razdelilci in cevni elementi za dovod in odvod zraka do prostorov ter za zunanji zajem in izpust. Vse to zahteva svoj prostor za montažo, ki pri novogradnji ni problematičen, pri adaptacijah pa je precej drugače. Podjetje Zehnder je zato razvilo kompaktne elemente za izvedbo prezračevalnih sistemov z rekuperacijo v stanovanjih ali pri njihovi adaptaciji. Rekuperator Zehnder ComfoAir 180 se vgradi v omarico standardne velikosti, največkrat v kuhinjo kopalnico ali hodnik. Za razvod se uporabi prostor nad omarami, navadno pa je treba spustiti še strop v hodniku. Posebni vpihovalni elementi poskrbijo, da zrak zaokroži po celotnem prostoru.

Različni preprosto sestavljivi elementi nam omogočajo, da poiščemo rešitev za vsako stanovanje.

Obiščite nas na sejmu Dom v Ljubljani od 11. do 16. marca 2014 (dvorana B, razstavni prostor 3) ali v našem salonu na Tržaški 315 v Ljubljani in skupaj bomo našli najprimernejšo rešitev za prezračevanje, ogrevanje ali hlajenje vaše novogradnje ali obstoječega objekta.

Minergia, www.minergia.si