Zgodovina

Vesttherm je zasebno dansko podjetje, ki je že leta 1973 pričelo s proizvodnjo toplotnih črpalk za pripravo tople sanitarne vode. Z bogatimi izkušnjami v hladilništvu, je v zgodnjih 70. letih razvilo idejo o uporabi principa "obrnjenega hladilnika" za pripravo tople vode. To je bila prva serijsko izdelana sanitarna toplotna črpalka v Evropi.Od samega začetka je Vesttherm kot pionir v Evropi posvečal velik poudarek tehnološkemu razvoju. V 40 letih ozke usmerjenosti v razvoj in proizvodnjo sanitarnih toplotnih črpalk je pridobil bogate izkušnje, ki ga uvrščajo med vodilne proizvajalce v Evropi in v svetu.

Toplotne črpalke najvišje kakovosti

Vesttherm je proizvajalec, ki v svoje izdelke vlaga bogate izkušnje, znanje in tehnologijo, v procesu proizvodnje pa uporablja izključno kakovostne in preverjene komponente. Temelj za uspeh na evropskem in predvsem zahtevnem skandinavskem trgu je močan razvojni oddelek. Proizvodnja temelji na dosledni kontroli kakovosti skozi celoten proces, zato je vsaka proizvedena toplotna črpalka skladna z visokim notranjim standardom kakovosti in učinkovitosti. Toplotna črpalka je v celoti proizvedena v tovarni, ne gre zgolj za sestavo pripravljenih sklopov komponent, kot je sicer praksa v panogi. To je zagotovilo, da bodo končnemu uporabniku dobavljene toplotne črpalke najvišje kakovosti. Zato Vestthermu zaupa širok krog kupcev, med njimi mnoge znane evropske znamke in proizvajalci strojne opreme za ogrevanje.

Izpolnjevanje strogih EU standardom

Proizvajalec, ki že 40 let izdeluje toplotne črpalke in je prisoten na vseh zahtevnih in raznolikih trgih Evropske Unije, mora za uspešno rast nenehno vlagati v razvoj, kot tudi potrjevati kakovost in učinkovitost na različnih inštitutih v posameznih državah članicah. Pri tem velja, da imajo zahodnoevropske in skandinavske države izjemno stroge in visoke standarde. Tako je Vesttherm uspešno pridobil francoski certifikat NF, ki velja za težko dosegljivega, saj je eden od pogojev tudi visoka učinkovitost pri razmeroma nizki temperaturi vstopnega zraka (+7 °C) in visoki temperaturi sanitarne vode (55 °C). Toplotna črpalka Vesttherm tudi pri tako nizki temperaturi zraka doseže visoko temperaturo vode 62 stopinj C, kar je svojevrsten rekord. Proizvajalec svoje toplotne črpalke redno preizkuša pri akreditiranih inštitutih v Evropi, kot so danski DTI, švicarski WPZ in francoski CETIAT. Na nedavnem testiranju v švicarskem inštitutu WPZ je model VT 3130/31 dosegel izjemno visok rezultat, COP 3,0 po novem standardu EN 16147. S svojim rezultatom se uvršča visoko v razred A+ po ErP direktivi, razred, ki se prične uporabljati šele 2017. Pri Vestthermu se namreč zavedajo, da je za prihodnost treba biti pripravljen že danes.

Vesttherm v Sloveniji

Vesttherm je dostopen tudi slovenskemu kupcu. Dobavitelj na slovenskem trgu je podjetje, specializirano za dobavo in izvedbo sistemov s toplotnimi črpalkami. Tako je toplotna črpalka Vesttherm končnemu kupcu vedno dobavljena v paketu s strokovno vgradnjo, kar je najboljše zagotovilo kakovosti in eden od pogojev za uspešno pridobitev subvencije Eko sklada. Toplotno črpalko Vesttherm spremljata triletna garancija in zagotovljen odziven servis z lastno servisno službo slovenskega dobavitelja.

Več informacij na www.vesttherm.si.