Je morda prav feng šuj tisti manjkajoči člen, ki bi lahko strokovnjakom pomagal pozdraviti nespečnost? Preberite si nekaj najboljših nasvetov za spanje, ki jih priporoča ta starodavna filozofija.

Izogibajte se postavljanju omar za vzglavnikom, ker ustvarjajo energijsko blokado, pritisk, ki lahko v hujših oblikah povzroča tudi glavobol. Za vzglavnikom je dobro imeti prazno steno, ki naj po možnosti ne bo povezana s kopalnico ali straniščem. Dobro je tudi, da imate glavo med spanjem zaščiteno. Oblazinjene lesne stranice postelje in nasloni so boljši kot žimnice brez zaščite.

Harmonija, red in minimalizem

Postelje nikar ne postavljajte preblizu vrat spalnice in poskrbite, da je vaš kotiček za spanje v mirnejšem delu hiše. Prostor oblikujte premišljeno in v umirjenih odtenkih. Harmonične barve so v spalnici prijetnejše od kričečih in kontrastnih. V spalnici naj vladata red in minimalizem.Tu hranite le najnujneše stvari in prostora nikar ne obremenjujte z družinskimi fotografijami, poslovnimi računi oziroma vsem, kar ne spada v ta prostor.

Dober zrak in popolna tema za dobro spanje

Redno prezračevanje v vseh letnih časih omogoča neomejeno kroženje energije či. Če oken ne morete imeti odprtih zaradi hrupa, kupite kvalitetne prezračevalnike prostorov. Pomembno je tudi, da imate v spalnici ponoči popolno temo. Okna zakrijte s temnimi zavesami in privoščite telesu popoln počitek.

V spalnico vsekakor ne spadajo mobilne naprave, radijski sprejemniki, televizorji in budilke, saj onemogočajo sprostitev telesa na globlji ravni.