Idealno mesto je čim dlje od vrat

Več kot tretjino življenja prespimo, zato je pravilna postavitev postelje in smeri spanja izjemnega pomena. Idealno mesto za posteljo je tisto, ki je čim dlje od vrat. Najbolje je, če je postelja postavljena pravokotno na steno, ki je nasproti vrat, in diagonalno na vrata z neposrednim pogledom nanje.

Izognite se položaju krste

Najpomembneje je, da noge, ko ležimo na postelji, nikoli ne kažejo neposredno skozi vrata. Ta položaj se namreč imenuje »položaj krste«, saj običajno mrtveca iz vežice odnesejo z nogami naprej. Če smo zaradi prostorske stiske prisiljeni v takšno postavitev, lahko to preprosto rešimo tako, da ustvarimo pregrado. Manjši kos pohištva postavite med noge in vrata.

Ne bodite preblizu vrat ali okna

Pomembno je tudi, da postelje ne postavimo preblizu vrat, saj se tako med spanjem nikoli ne bomo zares sprostili, ker bomo na preži, kdo bo vstopil skozi vrata. Podobno velja, če imamo posteljo pod oknom.

Brez polic nad vzglavjem

V idealnih razmerah bi vaša postelja morala biti čim dlje od vrat in na takšnem mestu, s katerega bi lahko imeli popoln pogled na celo spalnico. Izogibajte se tudi policam nad posteljo, saj le-te niso varne, poleg tega imajo represivno energijo, ki moti vaš spanec.

Vir: www.dormeo.net