Zaščita kuhinjskih površin nad delovnim pultom ni draga, je pa pomemben estetski element. Stenske obloge lahko mimogrede pokvarijo dober vtis kuhinje ali pa ga, če so bile pametno izbrane, izboljšajo in popestrijo.

Kuhinja in stenske obloge v harmoniji

Najprej izberite slog kuhinje. Moderne omarice in stenske obloge starinskega videza se ne bodo dobro ujemale, zato je bolje, da elementi izhajajo iz enakega sloga. Tudi barva kuhinjskih elementov in oblog naj bo podobna. Pri izbiri materialov ne mešajte med seboj hrušk in jabolk oziroma umetnih materialov z naravnimi.

Tudi po kakovosti naj si bodo elementi podobni. Kuhinji višjega kakovostnega razreda bi bilo škoda ob bok postavljati stensko oblogo slabše kakovosti.

Materiali: ploščice, kamen, steklo, nerjaveče jeklo

Steno nad delovnimi površinami lahko polepšate in zaščitite z materiali, kot so keramične ploščice, kamen v obliki mozaika, steklena plošča, pleksi steklo, vodoodporni stenski premaz in nerjaveče jeklo.

Če imate dobrega projektanta, ki ima izkušnje in lastno vizijo, vam lahko svetuje unikaten vzorec, sestavljen iz različnih tehnik, ki bo vašo kuhinjo spremenil v nepozaben prostor.

Fotogalerijo si oglejte tukaj.