Lestence najraje obesimo v jedilnicah. Igrive oblike so priporočljive tudi za dnevne sobe in spalnice. Prav nenavadno pa bo s kristalnim lestencem videti kopalnica.

Jedilnica

Umirjeno in elegantno jedilnico bomo dobili s kombinacijo lestenca, posutega s kristali in nanizanega v obliki kaskade, zlato jedilno mizo, stoli v slogu bidermajerja in zavesami v barvi jajčevcev. Železni svečnik v obliki korale živo rdeče barve krasi pariško stanovanje Jamieja Creela in Marca Scaranija. Nenavadna oblika in rdeča barva ustvarjata kontrast z modrimi stenami, kar daje jedilnici nadih nenavadnosti.

Vejnat lestenec bo dal jedilnici, ki je opremljena v naravnih tonih  z lesenim ali železnim pohištvom, rustikalni šarm. Dodajte nekaj preprostih detajlov,  povezanih z naravo in dobili boste svež in domač videz prostora. Klasično opremljeno jedilnico z zlatimi stenami in masivnim, temno rjavim pohištvom,  odlično dopolni italijanski lestenec iz 19. stoletja. Gre za eno  najbolj značilnih oblik, ki je dobila številne posnemovalce.

Lestenec baročnega videza se najbolje poda v prostore z nasičenimi barvnimi odtenki, številnimi predmeti ali minimalistično opremljene jedilnice s  starinskim dekorativnim detajlom.

Dnevna soba

Lestenec v obliki antične kristalne galeje je le še eden od nenavadnih detajlov, ki krasijo eklektično opremljeno dnevno sobo ameriške modne oblikovalke Nanette Lepore. Na prvi pogled malce kičasta razporeditev pa je pravzaprav videti precej domača. Z nenavadno obliko lestenca lahko torej povežemo marsikateri predmet in prostor igrivo razgibamo. Kombinacijo priporočamo za dnevno sobo ali spalnico.

Romantično belino dnevne sobe bo lepo dopolnil lestenec iz žičnatega ogrodja z imitacijo svečk. Okrasite prostor s cvetjem, najljubšimi fotografijami in ogledalom. Tudi lepa starinska miza z svečnikom ne bo odveč.

Spalnica

Spalnico po meri pomorščaka ali ljubitelja morja okrasite z lestencem iz vrvičastih detajlov. Izberite posteljnino v modrih tonih, zavese pa naj bodo, če se le da, v barvi lestenca. Dodajte umetniško dekoracijo v kombinaciji peska in školjk ter stene pobarvajte z nežno modro barvo. Učinek bo edinstven.

Fotogalerijo si oglejte tukaj.