Na spletni strani www.zeleno-drevo.si si lahko izberete prav svoje praznično drevo. Drevesa so visoka od 60 do 200 centimetrov, najamete pa jih lahko že za 43 evrov, kar vključuje tudi ceno dostave in ponovne posaditve. Letos vam jim dostavijo v osrednji Sloveniji in, če bo zanimanje veliko, vse do Maribora.

Prej vidite, prej izberete

jelka_70.jpg

Seznam dreves je omejen, zato velja, da ima tisti, ki prej izbere drevo, večjo izbiro. In kako skrbite za svoje drevo? Čisto malo ga morate zalivati, pa pogovarjati se morate z njimi. To je vse, sporočajo iz podjetja Čarna, ki je projekt Zeleno drevo v sodelovanju z drevesnico Štivan uspešno začelo lani.

Statistika pravi, da bodo drevesa, posebno, če upoštevate navodila, preživela. Ko se vrnejo iz vašega toplega doma, jih bodo počasi privajali na nizke spalne temperature v rastlinjaku in jih ob primernem času vrnili v naravo.

S posvojenim drevesom praznujete iz leta v leto

tree_hugger_topic_tcm13_182870.jpg

Drevo, ki ga želite spremljati iz leta v leto, lahko tudi posvojite ter božič in novo leto vedno znova praznujete prav z njim. Otroci bodo tako lažje spoznali življenje v naravi, kako rastejo drevesa in kako živi gozd. V posvojitev je vključen tudi majski piknik v drevesnici Štivan, kjer boste lahko obiskali svoja drevesa in slikovito gozdno učno pot ter uživali v dobrotah iz Zelenega zabojčka.

Čarna je zasebno podjetje, ki razvija projekte trajnostne ekonomije na področju hrane in energetike. Njen najbolj odmeven projekt je Zeleni zabojček, pri katerem je organiziralo skrajšano dobavno verigo za ekološko hrano in tesno povezalo ekološke kmete ter končne odjemalce.