Pred nakupom mavčnih plošč se informirajte o najprimernejših za izgradnjo podstrešja, predelnih sten in zidnih oblog, vlažnih prostorov, kot sta klet in kopalnica, in zvočnih izolacij.

Za mansardo

Za varno izgradnjo podstrešja je prava rešitev »rdeča barva«. S to posebno protipožarno ploščo lahko s primerno spodnjo konstrukcijo dosežemo protipožarno varnost razreda F 30.

Posebno okrepljen mavec ob požaru zagotavlja trdnejšo povezanost strukturne plošče. Tako dosežena stabilnost konstrukcije zagotavlja odpornost na požar najmanj 30 minut.

Za pregradne stene in zidove

Za razdelitev prostora s pregradnimi stenami ali za obložitev zidov so najboljše »bele« mavčne plošče. Format v merah 600 x 2000 ali 2600 milimetrov omogoča hitro in enostavno delo. Za izboljšanje toplotne izolacije premalo izoliranih objektov je najprimernejša kombinacija »bele« plošče debeline 12,5 milimetra in 20-milimetrske termoizolacijske estrudirane pene iz polistirola.

Za vlažne prostore

Za nadgradnjo prostorov, v katerih prihajamo v stik z vodo, kot so kuhinja, kopalnica in klet, so najbolj primerne »zelene« mavčne plošče. Impregnirano mavčno jedro in poseben karton poskrbita, da vlaga ne more prodreti v notranjost.

Za optimalno zvočno izolacijo

Najboljša rešitev za zvočno izolacijo so »modre« mavčne plošče. Te skupaj s profili, ki so jih razvili za učinkovito zvočno izolacijo, oblikujejo učinkovit sistem zvočne zaščite. Tako lahko na stenah z leseno nosilno konstrukcijo dosežemo vrednost zvočne izolacije med 44 in 58 decibelov. Pri dvojnih zidovih z lesenimi nosilci pa bomo z »modrimi« mavčnimi ploščami dosegli vrednost do 6 decibelov. Te plošče imajo neverjetno zmožnost izboljšave zvočne izolacije masivnih zidov.