zaslon5.jpg

Če imate majhno stanovanje, postavite pregradni zid med hodnikom in jedilnico, s čimer boste bolje izkoristili prostor. Vanj vgradite spodnje kuhinjske omarice in police za knjige ter druge drobnarije.

zaslon6.jpg

Med prostori lahko postavite tudi zid z oknom, skozi katerega imate neoviran pogled v sosednji prostor. Tako boste še vedno imeli občutek enega večjega prostora, hkrati pa bo vsak posebej ohranil svojo zasebnost.

zaslon1.jpg

Kot pregrada lahko služita velika zavesa ali paravan svetlih barv. Ta vizualno ne bo zmanjšal prostora, obenem pa bo iz ene sobe vizualno naredil dve ločeni. S tako razdelitvijo lahko ločite spalni del od dnevne sobe.

zaslon7.jpg

Če si ne želite »razgleda« iz jedilnice v kuhinjo, si omislite kuhinjski pult z vgrajenimi spodnjimi elementi, ki bo poskrbel za optično prepreko. Kombinirajte barve: če je kuhinja svetle barve, naj bo pult temnejši. Okrasni pregradni zid do polovice prostora bo učinek še povečal.

zaslon8.jpg

Velikokrat neizkoriščen prostor pod stopnicami v zgornje nadstropje ali galerijo spremenite v police za knjige. Dodajte lučke in že imate prijeten kotiček za branje.

zaslon9.jpg

Verjetno najcenejši način za pregraditev prostorov je paravan. Izkoristite ta pohištveni element, ki so ga s pridom uporabljale naše babice in prababice in ki spet prihaja v modo. Lahko je prozoren ali barvit, v različnih oblikah in materialih ter služi tudi kot okras doma.