Soba za goste naj bo lepa, udobna in prijetna: vse to pa lahko dosežete z nekaj pravilno izbranimi kosi pohištva.

guest_room_furniture.jpg

Odločite se, kaj sploh potrebujete

Najprej ocenite, koliko prostora imate. Sprehodite se po sobi in ugotovite, koliko kosov pohištva lahko sploh postavite.

Nato zapišite, kateri kosi pohištva se morajo zagotovo znajti v njej. Pomislite, kdo vas po navadi obiskuje in kako pogosto. V vsakem primeru, četudi vas samo enkrat letno obišče en človek, potrebujete posteljo in nočno omarico. Razmislite tudi, kako veliko posteljo sploh potrebujete; morda pa se lahko odločite tudi za kavč, ki ga je mogoče raztegniti.

4503034046_5c2c4a221a_z.jpg

Pomislite, kako dolgo bodo ostali gosti

Če vaši obiski po navadi ostanejo dlje, denimo teden dni, morate v sobo postaviti tudi garderobno omaro. Če pa večinoma ostanejo samo dan ali dva, je dovolj predalnik oziroma nekaj polic.

Če veste, da boste imeli vsako leto goste, ki bodo ostali dlje, je sobo priporočljivo narediti čim bolj udobno. V takšnih primerih namreč gost potrebuje tudi nekaj zasebnosti: denimo kavč ali naslonjač za branje, manjšo televizijo, morda celo mizo in stol za delo.

guest_room_furniture3.jpg

Ko se končno odpravite po nakupih, je dobro, da natančno veste, kaj potrebujete; priporočljivo pa je tudi, da si določite proračun in izbirate v njegovem okviru.