Z okrasnimi blazinami se lahko igrate in eksperimentirate, saj večinoma niso prav drage. Toda še vedno lahko upoštevate tudi naslednje preproste nasvete notranjih oblikovalcev.

Blazine naj prostor poudarijo, ne prevzamejo

he_9836cnsofa.jpg

Velikost in dizajn blazin vedno prilagodite pohištvu. Kavč izrazito minimalistične oblike se namreč nikoli ne bo podal z goro močno okrašenih in načičkanih okrasnih blazin (ki so po možnosti še obšite s kakimi bolj rustikalnimi resicami). Prav tako bo prevelika in preveč živopisna blazina kar pogoltnila manjši stol bolj delikatne izdelave.

Barvo blazin izberite na enega od naslednjih dveh načinov: blazine se lahko z barvo kavča ali postelje popolnoma zlijejo ali pa so z njo popolnoma kontrastne. Kar koli drugega ne bo nikoli prišlo do izraza. Če se odločite za blazine, ki so enake barve kot pohištvo, izberite vzorec ali nekoliko drugačno teksturo. Tako bo prostor ostal eleganten, vendar pa bo obenem tudi zanimiv. Vendar pa tudi z vzorci ni dobro pretiravati. Res je, da se z izbiro okrasnih blazin lahko precej dobro zabavate, vendar preveč vzorcev ne deluje kreativno, temveč povsem neurejeno.

Na prvem mestu je vedno udobje

marthasvineyardlr.jpg

Pazite, da na kavč ali posteljo ne položite preveč blazin. Vaš dom naj bo poseben in privlačen, toda tudi povsem udoben in praktičen. Notranja oprema ni namenjena samo gledanju. Vsak, ki vstopi v vaš kotiček, mora takoj videti, da v njem in z njim res vsak dan živite. Blazin ne sme biti toliko, da bi jih morali, preden sedete ali ležete, umikati. Pa tudi blazine naj bodo dovolj udobne, da se lahko nanje brez težav in z veseljem naslonimo.