Oglejte si, kako neskončna je domišljija oblikovalcev pri oblikovanju najbolj neverjetnih naslonjačev, ki so vabljivi prav zaradi nenavadnega videza in ekstravagance.

Preprostost organskih oblik

Naslonjač v obliki kopalniške kadi je delo londonskega studia Baek - Ki – Kim. Idejo za privlačen stol so oblikovalci našli v združitvi sproščujočega objema tople kopeli in prijetne atmosfere dnevne sobe.

Oblikovalec Michael Wendel je izviren fotelj oblikoval po posnetku padanja kapljice vode. Zaradi bele barve spominja naslonjač na kapljico mleka. Izdelan je iz peskanih steklenih vlaken.

Tudi razvoj okostja je lahko navdih za udoben fotelj. Organska struktura je delo oblikovalca Jorisa Laarmana, sedenje pa naj bi bilo na tem nenavadnem mlečnobelem stolu prav prijetno.

Čar naravnih materialov

Organsko zasnovan naslonjač Birdy Chair se odlično poda v moderne interjere. Poleg oblike je zanimiv tudi zaradi ekoloških materialov. Izdelek je delo studia Homebasics.

Naslonjač Barca je na mednarodnem sejmu pohištva na Japonskem prejel nagrado zlati list, ki jo podeljujejo le najboljšim izdelkom. Oblikovalec Jakob Joergensen je zasnoval pravo umetnino iz lesenih letvic.

Ekstravaganca sredi dnevne sobe

Naslonjač v obliki zavitih cevi je odličen kos za vse, ki ljubijo ultramoderni minimalizem in industrijsko oblikovanje. Naslonjač je delo Samante Snidaro in Andrea Fina. Izdelan je iz votlih cevi, ki so na sedalu obložene s plišem in usnjem.

Naslonjač Tour de France je nujen kos za vse ljubitelje kolesarjenja. Preudarno zasnovan fotelj je izdelan iz recikliranih kolesarskih kosov, dodan pa je tudi kakšen nov kos. Tukaj si udobje in humor podajata roke.

Naslonjač z imenom medvedek, delo švedskega oblikovalca Mattija Klenella, je zasnovan kot velika plišasta igračka. Privlačen medved je pravi hit modernih stanovanj.

Naslonjač, zasnovan kot rdeči cvet hibiskusa, barvno poživi vsak prostor. Za tiste, ki imajo radi cvetje, je to nujen dekorativni dodatek za dnevno sobo.

Nenavadno, a prijetno

Kdor ima rad stari vek, bo vzljubil fotelj Capitelo. Podnožje spominja na obliko grškega jonskega stebra, rahel nagib za 45 stopinj pa omogoča prijetno sedenje na nenavadni skulpturi, ki lepo popestri videz dnevne sobe. Stol je bil izdelan že leta 1971, njegova cena pa znaša nekaj manj kot tisoč evrov.

Stol Zero Gravity vas bo na najhitrejši možni način pripeljal v breztežnostno stanje. Naslonjač lahko nastavite v poljubne položaje. Proizvajalec Stokke je ceno za ta nenavaden stol močno zasolil. Zanj boste morali odšteti kar 2.000 evrov.

Čeprav je izdelan iz mehke pene in vodoodpornega polivinila, je stol Pod Modern Lounge trpežen in prijeten za sedenje. Odličen je za vrt, saj nas njegova polkrožna struktura ščiti pred sončnimi žarki, hkrati pa omogoča prijetno poležavanje na svežem zraku.

Med naslonjači se sprehodite tukaj.