Opremljanje prostora z umetniškimi detajli ni tako preprosto, kot se zdi na prvi pogled. Zahteva namreč pozorno oko in čut za umetnost. Ni vsako umetnostno delo primerno za vaš dom, zato naj bo vaša izbira kar se da natančna. Pri nakupu umetnin morate med drugim upoštevati obstoječo notranjo opremo, vaš okus za umetnost in ceno, ki ste jo pripravljeni sprejeti.

V vaše domače okolje bodo vzdušje umetnostne galerije vnesli kipi, slike in sodobna umetniška dela, kot so tkanine ter stensko okrasje.

Digitalizacija sodobnosti


Če je vsa vaša notranja oprema v sodobnem stilu, potem umetniške dodatke izbirajte previdno. Ravnajte se v skladu z zadnjimi modnimi smernicami. Trend tega obdobja je na primer digitalna dekoracija z umetniškim pridihom, ki ji v stanovanju določite primerno mesto.

Po priporočilih strokovnjakov so motivi z računalniških zaslonov kot nalašč za vaša tla, preproge, stene in krožnike. Umetnost z digitalnim pridihom se odlično ujema tudi z ikonskimi motivi. V vašem domovanju poiščite nezapolnjeno površino, na katero bi se podala digitalno oblikovana slika s priljubljenimi motivi Andyja Warhola.

Grafični prikaz vsakdanjika


Novo noto vašemu prostoru lahko doda tudi grafično oblikovana dekoracija, kakršno si je zamislil eden najbolj priljubljenih sodobnih umetnikov Piero Fornasetti. Odločite se za njegovo zadnjo umetnino: preprogo Baco, ki jo krasi računalniško digitaliziran motiv ženskih našobljenih ustnic tik pred poljubom.

Vzorci na stenah in izbrane tkanine so skrivnost vsakega modernega doma, zato ne odlašajte. Preproga Baco se odlično poda k tekstilnim dodatkom za dom iz kolekcije italijanskega proizvajalca Missoni Home. Še posebno sovpada z ročno izdelano rožnato blazino, ki pričara vaši zofi starinski videz.

Dekorativni posterji in navdih preteklosti


Eden izmed najmodernejših načinov za spremembo v vašem prostoru so tudi dekorativni posterji. Izberite tako imenovane posterje dolce vita ali takšne v značilnem italijanskem slogu.

Če je vaše stanovanje opremljeno v tradicionalnem slogu, raje pozabite na sodobno umetnost in razmislite o starinah. Bogastvo starinarnic se bo izkazalo kot odlično dopolnilo k vašemu lesenemu pohištvu.