Po navadi kupimo cel set enakih krožnikov, z leti pa jih je vse manj. Tako na koncu ostane le še nekaj krožnikov, ki pa se po videzu ne skladajo z novejšimi. Dekoracija na steni je odličen način, kako lahko pozabljene krožnike ponovno uporabite. Za popoln videz jih lahko kombinirate še z nekaj enakimi krožniki, ki so iz istega seta.

Kako jih kombinirati?

Krožnike lahko kombinirate tako, da najprej obesite največjega ter potem okrog njega postopoma še manjše. Če boste uporabili še majhne krožničke za kavo, bo stena videti kot mozaik. Krožnike lahko tudi navpično razporedite po ozki steni, ki bo tako res prišla do izraza. Če krasite steno okrog vrat, lahko krožnike razporedite simetrično, tako da bodo na vsaki strani enaki.

5902941_f520.jpg

Beli krožniki na temnem ozadju

Navadni beli krožniki bodo na steni, ki ni bele barve, resnično prišli do izraza. Da razbijete monotonost, uporabite krožnike različnih velikosti in oblik, za nameček pa jih okrasite še s trakom ali drugim dodatkom. Takšen dizajn je videti odlično v kateri koli sobi v vašem domu. Pazite le, da bodo krožniki dobro pritrjeni, še posebno, če jih nameravate obesiti nad posteljo ali kavčem.

Krožniki z napisi

Krožnike, na katerih so natisnjene črke ali besede, lahko razporedite tako, da bodo skupaj sestavljali napis. Če ne najdete že popisanih krožnikov, jih s posebnimi barvami popišite in porišite sami ali pa črke nanje nalepite.

5903075_f520.jpg

Krožniki kot barviti dodatki na steni

Če so stene v vašem domu prepleskane v beli ali kateri drugi umirjeni barvi, jih poživite s krožniki v živahnih vzorcih in odtenkih ter tako v svoj dom na preprost način vnesete nekaj barv. Lahko se odločite tudi za krožnike v različnih odtenkih iste barve, če si želite bolj umirjenega videza.

lisa_grue.jpg

Še več idej za takšno dekoracijo stene lahko pa poiščite v naši fotogaleriji.