Smreko lahko tokrat pritrdite na strop, tako da bo visela navzdol in jo okrasite kot običajno. Lahko pa prek spleta kupite povsem zakrivljeno božično drevesce. Našli ga boste v trgovini Dr. Seus, ali pa pobrskate med aktualno zalogo lokalnih prodajalcev. Zelo smešno bo videti  tako imenovano patetično drevesce v slogu Charlieja Browna iz znamenitega Snoopyja. Izdelate ga iz nekaj borovih vej, za okrasitev pa bo dovolj že neznatna novoletna kroglica.

Za izdelavo božičnega drevesca iz pločevink je morda malce prepozno. Ustvarjalec nenavadne kreacije je za svoj podvig namreč potreboval kar tri mesece. Tudi smreka iz zelenih steklenic piva je za nekatere zanimiva božična dekoracija. Zabavno drevesce boste dobili, če boste združili dve omari z odprtimi knjižnimi policami, vanje pa boste namestili knjige tako, da bodo platnice knjig proti vrhu tvorile piramido.

Singapurski draguljar Soo Kee je lani izdelal božično kreacijo, ki jo je sestavlja 21.798 diamantov. Zaman je poudarjati, da bi tako dragoceno jelko doma težko izdelali. Gigantsko novoletno drevesce, mater vseh drevesc, pa so izdelali na Kitajskem. Na jekleno konstrukcijo je bilo pritrjenih približno 350 jelk.

Nenavadna praznična drevesa si oglejte tukaj.