Pri božičnem okraševanju gre v prvi vrsti za čarovnijo, prijetno pričakovanje nečesa lepega. Zato pozabite na vse slabe stvari in spremenite svoj dom v praznik veselja in praznovanja, ki bo prijeten tako za vas kot vaše goste.

Drobni dodatki, ki pričarajo toplino

Toplino in prijaznost lahko v interjer prinesejo že dodatki, kot so božične nogavice ali okraski. Lahko jih izdelate sami ali pa kupite v trgovini. Ni treba, da so okraski dragi in elegantni – tudi mali kičasti sneženi možje in angelčki delujejo prav prijazno. Če imate kamin, ga prižgite, drugače pa lahko božični duh pričarate tudi s svečkami.

Rdeča, turkizna ali zlata?

Izbira barv je seveda odvisna od vaših želja in okusa. Po navadi so božični okraski rdeči, kar je idealno za tiste, ki nekaj takšnih dodatkov že imajo. V dnevnih sobah, ki so urejene drugih barvah, pa rdeča vdihne nekaj življenja in energije. Lepa je na primer videti kombinacija oranžne in turkiznih poudarkov. Nekaterim je bolj všeč vse, kar se sveti. V takem primeru lahko izberete očarljive zlate okraske v kombinaciji z zlatim, svetlečim božičnim drevescem ali pa srebrno dekoracijo.

Kot božični bombon

Tudi dnevna soba, okrašena v kombinaciji pastelnih barv, je videti prav čudovita. Še posebno bo verjetno všeč deklicam. Če dodate nekaj rožnate še svojemu kavču, rožnat trak na božični venec in nekaj rožnatih okroglih obeskov na belo božično drevesce, bo vaša dnevna soba delovala tako sladko kot božični bombon.