Dražbe

Dražbene hiše so morda malo bolj priljubljene in znane v tujini, a vendarle lahko tudi iz Slovenije sodelujete pri kakšni kar prek spleta. Na dražbah lahko najdete marsikaj, zlasti pa stvari za dom in okolico, ki jih prodajajo ljudje v denarni stiski ali pa podjetja v stečaju.

kladivo.jpg

Outlet trgovine, sejmi pohištva in avtomobilov

V času potrošništva se nekatera podjetja odločajo za odpiranje outlet trgovin, kjer svoje proizvode prodajajo po nižjih cenah. V Sloveniji jih lahko najdete v večjih mestih.

Dobre kupčije pa lahko sklenete tudi na kakšnem sejmu, posebno pozorni bodite na sejem Dom, ki ga vsako leto pripravijo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer lahko za nižjo sejemsko ceno kupite pohištvo, kuhinje in še vse kaj drugega.

Na sejmih in podobnih dogodkih pa lahko za nižjo ceno kupite tudi avtomobil. A bodite pozorni! Na sejmu rabljenih avtomobilov lahko kaj hitro naletite na kakšno kripo, ki ni vredna svojega denarja, lahko pa naletite tudi na kakšen skrit dragulj. Veliko je, seveda, odvisno od sreče.

avto.jpg

Spletne trgovine, časniki in starinarnice

Samo zato, ker ste v trgovini našli gospodinjski pripomoček s sprejemljivo ceno, še ne pomeni, da ga ne morete najti še ceneje. Preizkusite spletne ponudbe različnih trgovin in primerjajte cene. Včasih celo smešno poceni lahko kupujete (in prodajate) prek e-baya, kjer na milijone ljudi dnevno proda ali kupi kakšno stvar. Tukaj boste zlasti našli morda malo bolj nenavadne reči, lahko pa ste brez skrbi, saj so kupci zaščiteni pred zlorabami kreditnih kartic.

Posebne ugodnosti lahko kdaj pa kdaj najdete tudi v revijah in časopisih, kjer podjetja ponujajo nižje cene ob odprtju trgovin ali kaj podobnega. Včasih pa v časnikih prejmete kakšen kupon ugodnosti. Naj vam ga ne bo nerodno uporabiti.

Če so vam všeč starine, so starinarnice zagotovo eden vaših najljubših kotičkov v mestu. V njih lahko najdete čudovite pridobitve ob dostopnih cenah. 

star.jpg