Večino ljudi je strah kupovati rabljeno pohištvo, vendar pa predvsem zato, ker ne vedo, kako bi se takšnega projekta sploh lotili. Toda nakup rabljenega pohištva sploh ni slaba ideja, če upoštevate nekaj naslednjih nasvetov.

Oglejte si ga v živo

Nikoli ne kupite kosa rabljenega pohištva, ne da bi ga videli v živo. Fotografija lahko namreč marsikaj skrije, celo največji računalniški amater pa lahko danes njen videz z ustreznim programom tudi enostavno polepša.

Preizkusite ga in ga dobro preglejte

Dobro preglejte pohištvo in si zapišite, ali je kako poškodovano ali vlažno. Nato preudarno ocenite, ali lahko živite s tem, kar je na spisku. Morda lahko kaj tudi sami popravite. Poleg tega ga preizkusite: naslonite se na mizo, lezite na kavč, odprite omarice in zaklenite predale.

Ocenite svoje občutke

Res najbolj pomembno je, da zaupate svojemu občutku. Na koncu koncev boste s tem pohištvom živeli vi. Pustite svojim čutom, da ga ocenijo. Velikokrat staro pohištvo nosi vonj prejšnjih lastnikov – vonj po cigaretah, parfumu, morebitnih domačih ljubljenčkih. Zato naj se vaši čuti odločijo, ali ga lahko posvojite.

Preverite trpežnost

Pozanimajte se, iz kakšnega materiala je. Pohištvo iz lesa javorja ali hrasta je izredno trpežno, pohištvu iz mehkega lesa pinije pa se raje izognite.

Nekatere ponudbe vedno preskočite

Hudo zapravljanje denarja je kupovanje starih vzmetnic. Vzmetnice namreč zbirajo različne mikrobe in pršice, zato morate vedno imeti svoje ležišče. Prav tako ne kupujte starih otroških posteljic, ker so zelo nevarne, če niso zasnovane tako, kot bi morale biti v skladu z novimi načeli varnosti.

Dogovorite se o možnosti vračila

Za vsak primer pa se dogovorite tudi za vračilo denarja, če šele doma ugotovite, da pohištvo ni takšno, kot bi moralo biti.

Vir: www.homedit.com