Za domačo pisarno ne potrebujete veliko prostora. Dovolj je že manjši ločen prostor, kabinet ali del hodnika, lahko pa ji namenite tudi del večjega prostora, na primer dnevne sobe.

Glede na delo, ki ga opravljate, predvidite dovolj prostora za računalnik, delovno površino (na primer za risanje ali pisanje na roke) ter dovolj polic, predalov in škatel in odlagalnih površin. Če bo domača pisarna premajhna, bo preveč natlačena in zato v njej ne boste mogli učinkovito delati.

Poskrbite za kvalitetno pohištvo

pi2.jpg

Domačo pisarno si opremite na kar najbolj kreativen način, pri tem pa ne pozabite na » standardno« pohištvo, kot so delovna miza, dober pisarniški stol in primerna razsvetljava. Pazite tudi na ustrezno oddaljenost računalnika oziroma računalniškega zaslona od vaših oči.

Proizvajalci pohištva ponujajo za domače pisarne mnogo prostorsko varčnih modularnih rešitev, na primer kotnih mizic, ki obenem vsebujejo še prostor za računalnik, izvlečno ploščo za tipkovnico ter police in predale pod ploskvijo mize in nad njo.

Takšne rešitve so navadno tudi cenovno precej ugodne, a ne pozabite na to, da je nenavadno nizka cena pogosto tudi znak vprašljive kakovosti. Še bolj kot pri mizi je to pomembno pri stolu - izbira nekakovostnega se vam bo namreč kaj kmalu maščevala z bolečinami v hrbtenici.

Polepšajte prostor

po2.jpg

Nič ni bolj dolgočasnega, kot je uniformirano delovno okolje. Že pisani fascikli, igriva pisala, kakšna sobna rastlina in fotografije vaših najbližjih bodo dovolj, da bo delovni prostorček zaživel po vaše. Prebarvajte tudi stene in se poigrajte z razporeditvijo pohištva. Kako, si lahko ogledate tukaj.