Ste vedeli, da je bila vijolična nekdaj rezervirana le za kralje oziroma vladarje? Zaradi svoje redkosti in dragocenosti je bila dostopna le njim. Tudi vi si lahko z vijolično ustvarite kraljevsko vzdušje, vendar vedite, da različni odtenki vijolične barve dajejo različen vtis, zato izberite pravega za svoje stanovanje.

vijola3.jpg

Temno vijolična je še vedno odsev luksuza, svetlejša vijolična pa poudarja mehkobo. Kakršen koli kos pohištva v vijolični barvi sobi doda strast. Še bolj pa bo prišla do izraza, če boste vijolično kombinirali z zelenim ozadjem. 

Temni odtenki vijolične

vijola1.jpg

Barva jajčevca je eden najtemnejših odtenkov vijolične. Če jo boste vključili v svoj dom, boste dobili resen in strog videz. Zato je najbolje, da temne odtenke uporabljate v drznih kombinacijah: z njimi prebarvajte le eno steno ali še bolje - le kos pohištva. Če boste izbrali le za nekaj odtenkov svetlejši barvni odtenek in ga kombinirali s temno vijolično, boste prostor naredili udoben in prijazen.

Nežni odtenki vijolične

vijola2.jpg

Svetla vijolična daje občutek svežine in čistoče. Barva sivke je najpogostejša izbira, soba pa postane svetla in topla. Za svetle tone je znano, da imajo pomirjujoč učinek, zato si le privoščite stene v takšni barvi ali posteljnino v nežnem vijoličnem odtenku, ki vas bo zazibala v prijeten spanec.

Temno pohištvo in vijolična

Izogibajte se kombinaciji črnega in sivega pohištva ter vijoličnih sten. Mnogi so prepričani, da  takšna barvna lestvica simbolizira strah, zato naj počutje in daljše zadrževanje v takšnem prostoru ne bi bilo prijetno.

Če vam je všeč vijolična barva, premislite, kako boste z njo najlepše polepšali vaše stanovanje. Vendar je tudi pri tem, tako kot pri urejanju interjerov na splošno, treba upoštevati zdravo mero, da vijolična ne postane vseobsegajoča.