Pri prenovi podstrešja so poskušali obdržati stare gradbene elemente, denimo stari dimnik, in ga združili z novimi arhitekturnimi elementi. Na 90 kvadratnih metrih površine je tako nastalo zanimivo stanovanje, ki združuje starinske in povsem moderne poteze.

Dnevni prostor, razširjen na teraso

Dom ima visoke strope in je usmerjen proti jugu, kar omogoča odprte in svetle bivalne prostore. Naravna sončna svetloba tudi v zimskem času prodira globoko v notranjost, medtem ko poleti žarki ne dosežejo dnevnega prostora, kjer družina čez dan preživlja prosti čas. Dnevna soba je s panoramsko steno sicer podaljšana na teraso, ki  ponuja enkraten razgled na mesto.

a_partment_10_1000x669.jpg

Stara stena z dimnikom je vizualna ločnica

Na severni strani stanovanja so zgradili spalnice in kopalnico, stena dimnika pa predstavlja vrzel med dnevnim in nočnim območjem ter ju vizualno loči. Stanovalci lahko dostopajo do podstrešja po macesnovem stopnišču, ki je postavljeno ob hiši.

a_partment_04_1000x669.jpg

Bela v kontrastu s starim lesom

Nova epoksidna tla in preprosto belo pohištvo ustvarijo privlačen kontrast v primerjavi s sto let staro podstrešno strukturo iz borovega lesa. Opeka kot del starega dimnika spominja na preteklost, medtem ko nove jeklene konstrukcije okoli stopnišča delujejo povsem sodobno.

Več fotografij prenovljenega skednja pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.