Kam ga umestiti?

Kuhinja je srce našega doma, zato pri iskanju idealnega kotička, kamor bi domači bar lahko postavili, upoštevajte, kje se običajno gibljete, sedite in sproščate skupaj z družino in prijatelji. Najbolje je, če bar ni preveč oddaljen od kuhinje in prehodnih poti do dnevne sobe, saj boste morali kdaj skočiti tudi po led, mrzlo vodo, limone ali sok v kuhinjo.

home_bar_design_ideas_6.jpg

Sicer lahko te sestavine shranjujete kar v baru, če vanj postavite tudi manjši hladilnik. Vseeno pa boste umazane kozarce in posodo morali pomivati v kuhinji, zato bar raje uredite v njeni bližini. Lahko pa ga umestite tudi v urejeno klet, kjer z družbo ne boste motili najmlajših ali najstarejših družinskih članov.

bar_furniture.jpg

Kaj naj vsebuje?

Ko ste določili, kam boste bar umestili, se morate odločiti še, kaj bo vseboval. Imeti mora kuhinjski pult za pripravljanje napitkov in odlaganje kozarcev, barske stole, posodo za pijačo in prigrizke, prostor za shranjevanje in po možnosti še hladilnik. Zapomnite si, da vse, kar iz kuhinje prenesete v domači bar, v njej sprosti prostor za shranjevanje, ki ga vedno primanjkuje.

home_bar_design_with_dominant_white_color_that_gracefully.jpg

Najboljši bo narejen po meri

Tako kot v profesionalnih lokalih boste tudi vi verjetno hoteli imeti kozarce vedno pri roki in razstavljene na vidnem mestu. Kozarci vseh oblik in velikosti bodo takoj pritegnili pozornost vaših gostov, zato si omislite odprte police z ogledalom v ozadju ali zastekljene omarice. Ne pozabite pa niti na primerno, nekoliko pridušeno ali celo barvno razsvetljavo.

Domači bar je preprosto postaviti, saj ne potrebuje veliko prostora. Če ste nekoliko bolj vešči mizarskih del, ga tudi izdelate lahko sami, sicer pa delo zaupajte usposobljenemu mizarju, ki ga bo naredil po meri, ali pa za nakup pobrskajte po spletnih trgovinah.