Kontrastne močne barve

Prostor bo takoj bolj dramatičen, če boste izbrali tapete, ki v vzorcu mešajo dve na prvi pogled kontrastni barvi - denimo rdečo in oranžno. Bodite kreativni, hkrati pa vseeno pazite, da soba ostane prijetna za bivanje. Rdeča in oranžna je lahko zmešana z nevtralno barvo, kot je bež.

fullscreen_capture_11052011_64708.jpg

Zidne slike

Zidove prelepite s tapetami, ki sestavljajo pravo pravcato sliko. Zadnje čase so moderni cvetovi ali pa različne bolj abstraktne oblike. Zvečer jih lahko tudi osvetlite s pravo postavitvijo svetil.

Vpadljiv vzorec

S preprostim pohištvom se lahko odlično ujamejo tapete z majhnimi vzorci. Paziti morate le, da barvna shema ostane bolj nevtralna. Tako lahko resnično nevpadljivo poživite prostor, ki je sicer opremljen v beli in črni barvo.

modern_living_room_designs_3.jpg

Zanimivi materiali

Če želite v svojem stanovanju samo preproste, nevtralne barve, ne marate pa niti močnih vzorcev, se lahko odločite za stenske obloge z zanimivo teksturo. V vsakem prostoru mora biti namreč vsaj nekaj dekoracije. Stene lahko obložite z naravnim kamnom, z bambusom ali katerim drugim lesom pa tudi z okrasno opeko. Vsak material podari prostoru nekoliko drugačno ozračje.