Samo v eni minuti lahko posteljo spremenite v veliko bolj urejeno. Ker je tako velik in pomemben element spalnice, pa bo hitro postala povsem nevsiljiv okras prostora. Če pa vas ne zanima, kakšna je videti vaša postelja dan za dnem, lahko lepo namestite vsaj ležišča, ki jih boste pripravili gostom.

Izberite posteljnino, ki se ujema s stilom spalnice

Za začetek izberite posteljnino, ki se ujema z barvami in stilom vaše spalnice; nato pa se odločite, ali želite poudariti okvir svoje postelje ali pa ga želite prekriti s posteljnim pokrivalom. Ta lahko vašo spalnico v trenutku spremeni v bolj luksuzno.

3_1266931238alexandra_walnut_brown_gold_5ft_king_size_bed_pfalelt000_005.jpg

Če se želite še posebno potruditi, vedno uporabite čiste in zlikane rjuhe. Najlepše vedno delujejo popolnoma bele; temne in močne barve pa so že zdavnaj iz mode. Rjuho nato dobro zatlačite v vseh štirih kotičkih (ali pa jo dobro napnite, če ima elastiko), medtem ko to počnete, pa jo gladite, da ne bi nastale gube.

Odeja ob vznožju in okrasne blazine

Nato na postelji razprostite rjuho ali odejo, s katero se boste pokrili, ter z njo prekrijte celo dolžino postelje. V naslednjem koraku jo prepognite nazaj, in sicer tako, da bodo vidne blazine. Posebno rjuho lahko prepognete tudi čez zgornji del dodatne volnene odeje. Prekrivala lahko zatlačite ob vznožje; v vsakem primeru pa spet zgladite vse gube in preverite, da na obeh straneh postelje padajo vsaj približno enakomerno.

posteljnina_bedding.jpg

Volneno odejo lahko tudi zložimo ob vznožje. To je še posebno privlačno, če posteljo hkrati uporabljamo kot kavč, saj daje videz, da se lahko z njo vedno  pokrijemo. Vzglavje pa seveda okrasimo z več dekorativnimi blazinami.