Poiščite izjemen sesalnik

Prva stvar v katero morate investirati, ko kupite hišnega ljubljenčka, je poleg njegove običajne opreme še izredno kakovosten sesalnik. Raziskave so pokazale, da nekateri modeli lahko celo ubijejo bolhe, tako da vam priporočamo, da ceno takšnega sesalca kar vključite v ceno nakupa hišnega ljubljenčka in vseh stvari za njegovo nego.

Pripravite prostor za igrače

Igrače za živali so prikupne, vendar pa tako kot otrok tudi hišni ljubljenček ne potrebuje ravno vseh, ki so trenutno na tržišču. Preveč igrač namreč ustvarja velik nered, zato omejite njihovo število ter ob nakupu nove v smeti vrzite eno od starih. Prav tako imejte košaro, kamor jih lahko pospravite vsak večer.

crw_3225dogtoys_lv_704145.jpg

Ne spustite jih v vsak kot

Kosmatincem omejite število prostorov, po katerih se lahko gibljejo. Zapirajte vrata sob, ki so zanje nevarne ali pa morajo ostati čiste. V prostorih, kjer so živali, umaknite vse, kar bi lahko zvrnile po tleh in polomile. Tako se bodo lahko v miru igrale, vam pa ne bo treba skrbeti. Tudi pohištvo naj bo čim bolj trpežno, police pa pritrjene na steno.

Redno jih krtačite in umivajte

Med sprehodom se na tačke in dlako lahko prime veliko umazanije, ki jo živali nato vnesejo v vaše stanovanje. Ko se vrnete domov, jih zato navadite na brisanje tačk in krtačenje kožuha. Če tega ne boste počeli, se boste namreč ves čas soočali z več prahu ter slabšo kakovostjo zraka. Ljubljenčke redno tudi kopajte.

rinse_ace_using_shampoo_mitt.jpg

Kupite čistilo z aktivnim kisikom

Če kosmatinec ne more čakati na sprehod, slej ko prej svojo potrebo opravi kar na vaši preprogi. Ob takšni nezgodi najprej s starimi brisačami vpijte čim več tekočine, nato pa madež očistite še s čistilom za preproge, ki je prav tako neobhoden nakup ob odločitvi za hišnega ljubljenčka. Če pa na preprogi pusti svoje kosilo, uporabite čistilo z aktivnim kisikom. Pasja in mačja hrana namreč velikokrat vsebuje umetna barvila, zato lahko zelo močno obarva tkanino.