Spomladi nastopi čas, ko v prostor spustimo več toplega sonca, poleti pa ga bomo verjetno spet želeli nekoliko zastreti. Pozimi so nasprotno primerne težke in temne zavese, ki nam dajejo občutek večje topline. Morda imate lahko kar več setov dekorativnih tekstilij, ki jih spreminjate glede na občutje in letni čas.

Žive barve

Pomlad je čas prebujanja narave, ko se v naši okolici pojavi toliko živih barv: od zelene solate do rdečih češenj, od modrega neba do rumenega sonca. Posnemajte barve narave in izberite zavese živih barv. Posebno lepo dom poživijo modra, zelena in rumena. Z njimi lahko uskladite tudi dekorativne blazine in preproge.

window_treatment_spring_e1303562418333.jpg

Okna kot središče pozornosti

Spomladi lahko okna postanejo središče prostora. To dosežete tako, da jih okrasite z mešanico živih barv, tekstur in vzorcev. Še več pozornosti pritegnejo zavese, ki segajo od stropa do tal, ki za povrh dajejo občutek, da je strop veliko višji.

Brez tkanin

Veliko ljudem spomladi in poleti pravzaprav bolj prijajo okna brez zaves. Dovolj lepa so že senčila, ki jih danes prodajajo tudi v različnih vzorcih. Še vedno pa so najboljša izbira prav klasična bela ali lesena.

palmbeach_lantana_livingroom_4.jpg

Najboljše za vaš dom

Zavese izberite tudi glede na okna, na katera jih boste obesili. Če so vaša okna močno obsijana s soncem, jih boste morali zaščititi z nekoliko manj prosojnimi zavesami, priporočljivo pa je hkrati investirati tudi v nakup kakovostnih senčil.