Uskladite jih s pohištvom

Cvetlične lončke in korita izberite tako, da se skladajo z videzom vaše terase in njenega pohištva. Če je to razmeroma masivno, si lahko privoščite tudi posode, ki so velike in imajo vpadljivo, morda celo izrezljano ali poslikano okrasje; če pa je minimalistično in enostavno, naj bodo vsaj na videz preproste tudi oblike, barve in linije korit.

planters_furniture_e1309717929929.jpg

Uskladite jih z arhitekturo

V prodajalnah lahko izbirate med različnimi stili cvetličnih lončkov, ki so tudi v najrazličnejših barvah in velikostih. Odločite se za takšne, ki se ujemajo s siceršnjo arhitekturo vašega doma - barvo fasade, njegovimi linijami pa tudi velikostjo. Če bodo lončki postavljeni ob vhod, upoštevajte, da se morajo ujemati tudi z vrati. Cvetlični lončki in korita so resnično vertikalni okras vrta.

Bodite inovativni

Navajeni smo predvsem na glinene lončke in betonska korita, toda danes je na voljo še množica drugih materialov – od plastike do kamna. Posebno plastika lahko deluje zelo zanimivo - lahko daje videz stekla, hkrati pa je še zelo trpežna. Poskusite biti ustvarjalni in skupaj postavite lončke iz različnih materialov, mešajte pa tudi njihove velikosti.

planters_arch.jpg

Preprosto ni vedno dolgočasno

Včasih lahko pustite, da vso pozornost pritegne lonček, spet drugič pa raje izberite klasično obliko, ki jo nato polepšajte s prekrasnim cvetjem. Lončki zemeljskih barv in čistih linij dajejo poudarek svoji vsebini. Enako cvetje pa lahko posadite tudi v lončke različnih velikosti in ga tako razkažete na veliko bolj zanimiv način.