Oblikovalci so našli zanimivo in inovativno rešitev: montažne električne in plinske kamine brez dimnikov, ki ne potrebujejo lesa, ampak gorijo s plamenom plinskega gorilnika − v kombinaciji z inovativnimi materiali odsevajo dovolj toplote v prostor in prikažejo izjemen vizualni učinek pravega kamina in ognja.

Eleganten stil

Z značilnim arhitekturnim slogom in podrobnostmi iz čistega aluminija zidni kamin brez dimnika zagotovi dodaten vir toplote in pusti vtis osupljive enostavnosti in funkcionalnosti katerega koli bivalnega prostora. Elegantno integrirani materiali so uporabljeni za poudarjanje čistosti linije in nevidno vgrajenega okna, ki ponuja enkraten pogled na plamen.

claremont_limestone_fireplace.jpg

Izbirate lahko med različnimi oblikami. Kombinacija modernega sloga in inovativne tehnologije kamina je še posebno poudarjena s črnim odsevnim steklom in okvirjem iz aluminija, ki postavlja v ospredje edinstvene slogovne značilnosti. Na prvi pogled je kar težko verjeti, da lahko ta tanek stenski element tako hitro in močno segreje prostor.

wall_mounted_fireplaces.jpg

Uporabna dekoracija

Električni kamin povezuje sodobne in tradicionalne oblike. Enostavne, ravne linije in usmerjena močna osvetlitev na zgornji površini kamina naredijo  vzdušje nekoliko futuristično, medtem ko lahko količino plamena tudi nadzorujete in pridušite ter tako ustvarite bolj romantično razpoloženje. Ogrodje kamina je lahko narejeno iz kovine, aluminija, kamna, lesa in drugih materialov.

fieldstone700.jpg

Moderen električni ali plinski kamin je idealen dekorativni detajl, ki bo pritegnili več pozornosti kot zidne slike in ponujal sproščujoč pogled v prostoru. Je enostavna, a prefinjena konstrukcija; na primer, če je narejen v barvi češnjevega lesa, naj bo površina za njim kremne barve, da dosežete dodaten učinek.

Kamin iz belega kamna, okrašen z ovalnimi aluminijastimi okvirji, je prav tako impresiven kot tradicionalno oblikovan kamin ravnih linij z zaobljenimi robovi.

Več fotografij elegantnih stenskih kaminov si oglejte v naši fotogaleriji.