Ekološka čistilna sredstva

Medtem ko obstaja čedalje več dvomov o nekaterih običajnih čistilnih sredstvih, se pojavlja tudi čedalje več znamk, ki ponujajo čistila z manj strupenimi sestavinami in z razgradljivo embalažo. Sicer pa sta lahko zelo učinkovita tudi kis in soda bikarbona, ki ju zmešamo z malo tople vode.

Redno prezračevanje

Včasih lahko zrak v našem domu postane bolj strupen od zraka, ki je zunaj. Razlogov je nekaj: stavbe so čedalje bolj kakovostno izolirane, pohištvo pa je  še vedno narejeno iz snovi, ki izločajo strupene hlape. Priporočamo vam, da čim večkrat pustite okna odprta, vsak dan pa naredite tudi malo prepiha.

woman_cleaning.jpg

Bodite previdni z antibakterijskimi čistili

Odkar vemo vse več o svetu bakterij, se je pojavilo tudi veliko čistil, ki naj bi jih še posebno učinkovito uničevala. Posebno priljubljena so takšna mila, ki pa niso nič bolj učinkovita kot navadna, zato pa vsebujejo veliko močnejše kemikalije.

Odstranite neprijetne vonjave

Soda bikarbona ni le odlično čistilo; iz vašega doma lahko enostavno odstrani tudi vse neprijetne vonjave. V kozarčku jo spravite v hladilnik, občasno pa je nekaj posujte tudi po tleh, pustite, da nekaj minut učinkuje, in jo posesajte.

3206567_f520.jpg

Dom odišavite naravno

Namesto da bi zapravljali denar za drage dišave za dom in tako še dodatno zastrupljali svojo okolico, raje specite čokoladne piškote, napolnite dom s cvetjem ali zavrite vodo s cimetom, limono ali nageljnovimi žbicami.

Pokličite ekološki čistilni servis

Tudi pri nas je na voljo čedalje več ekoloških profesionalnih čistilnih servisov, ki niso veliko dražji od običajnih, so pa enako učinkoviti z veliko manj strupenimi čistili.