Odlični za telesno vadbo

V bazenu lahko po navadi uživamo vsaj tri mesece v letu; če pa je postavljen v zastekljenem prostoru, pa letni čas sploh ni več pomemben. Plavanje je odlična telovadba tako za odrasle kot tudi za otroke, saj odlično poskrbi za telo, hkrati pa je tudi zabavno. Če imate lasten bazen, lahko plavate kadar koli, tudi zgodaj zjutraj ali pozno zvečer; ob bazenu pa je mogoče prirejati tudi zabave.

Njihova pomanjkljivost je le, da so lahko nevarni za otroke, ki še ne znajo plavati, ki lahko padejo vanj. Če imate majhne otroke, zato raje namestite varnostno ograjo, notranje prostore z bazeni pa skrbno zaklepajte. Vedite, da ste za sodišče lahko odgovorni tudi za poškodbe sosedov in prijateljev.

swiming_pool_photos.jpg

Razmeroma draga naložba

Bazen je draga investicija; sicer pa je ceneje kupiti dom, ki že ima bazen, kot pa kasneje vgraditi svojega. Sicer lahko zelo poveča vrednost vaše nepremičnine pri prodaji, toda upoštevajte, da se je njihova cena zaradi ekonomske krize nekoliko znižala. Po drugi strani stroška vgradnje bazena ne morete kar dodati vrednosti nepremičnine, tako da se lahko zgodi, da vaša investicija ne bo povrnjena, razen če boste bazena veliko uporabljali.

swiming_pool_pictures.jpg

Nujno je redno vzdrževanje

Bazen je treba redno vzdrževati, zato pa potrebujete čas, kemična sredstva pa tudi znanje. Če torej nameravate kupiti bazen, se morate najprej dobro pozanimati, kako ga morate vzdrževati; sicer pa je mogoče redno vzdrževanje prepustiti tudi podjetjem, ki se s tem ukvarjajo. Če za bazen ne boste skrbeli pravilno, lahko ta namreč resno ogrozi vaše zdravje. Voda v bazenu mora imeti vedno pravilen pH, na njegovih stenah pa ne sme biti alg in bakterij.