Zelo pomembno je, da otrokove stvari pospravite v njegovi sobi, saj jih bo tako lahko hitreje našel, hkrati pa se jih bo tudi navadil vračati na svoje mesto. Kako je torej mogoče v otroški sobi pridobiti čim več prostora za shranjevanje?

 

classic_kids_room.jpg

Urejen videz

Da bi prostor deloval urejeno, naj bodo vse knjige na enem mestu, vse igračke pa v posebnih škatlah ali košarah. Manjši predmeti naj bodo v predalih, preostali pa v omari. Zanimiv način shranjevanja pa je tudi nekdanja zibka, v kateri razporedite plišaste igrače.

Skrito, toda pri roki

Stvari, ki jih ni mogoče lepo zložiti, pospravite v predalnik ali omaro. Seveda pa lahko tudi vanju denimo umestite škatle in škatlice, v katerih razporedite predmete po namembnosti. Če je dovolj prostora pod posteljo, lahko škatle porinete tudi tja; še bolj praktično pa je, če ima ta že vgrajene predale. Šolska torba lahko stoji za vrati ali pod mizo - na mestu, ki ni takoj vidno, vendar pa je vedno pri roki.

10374_detsky_pokoj_venge_silver.jpg

Organizirano

Otroška soba deluje veliko bolj urejeno, če ima namesto polic omaro. Vanjo je namreč mogoče hitro pospraviti oblačila pa tudi knjige, šolski pribor, kozmetiko in igračke. Stvari, ki jih otrok potrebuje vsak dan, seveda postavite v višino njegovih oči; kar pa ne želite, da doseže, pa na najvišje police. Če omara ne sega do stropa, lahko nekaj škatel postavite tudi nanjo.

Police

Če želite nekaj predmetov pospraviti tako, da ne bodo nikogar motili, jih shranite v obarvane škatle, te pa odložite na police, ki stojijo približno dvajset centimetrov pod stropom. Označite vsebino vsake škatle. Če pa postavite še eno vrsto polic pod njo, jo lahko prikupno okrasite s plišastimi igračkami.