Otroško sobo opremite z uporabnim pohištvom, ki je lahko namenjeno tako shranjevanju igrač, oblačil in drugih reči, hkrati pa ga enostavno spremenite v delovno mizo za šolarja, previjalno mizo za dojenčka ali igralno površino.

Načrtujte dovolj površin za shranjevanje drobnarij

Sobo načrtujte tako, da bo v njej dovolj prostora za shranjevanje igrač in drugih malenkosti. Hkrati pa imejte v mislih, da boste nekoč otroško igralnico lahko kar najbolje prilagodili v sobo za odraščajočega in radovednega šolarja. Prehod med posameznima fazama naj bo oblikovno kar najbolj tekoč, kajti le tako boste vi in vaš otrok zadovoljni.

Ne pozabite na prostor pod posteljo, kamor lahko namestite dekorativne škatle, ki vam bodo pomagale ohranjati red v otroški sobi. Lahko pa montirate tudi dodatno ležišče za otrokove prijatelje, ki bi radi pri njem preživeli noč.

Naučite otroka podarjati igrače

Otroška soba ima določene zmogljivosti shranjevanja predmetov, ki pa niso neomejene. Najbolje je, da otroka že od malih nog vzgajate v duhu urejanja in razvrščanja predmetov ter podarjanja tistih igrač in drugih malenkosti, ki jih ne potrebuje. To pomeni, da naj za vsako novo igračo, ki jo dobi v dar, podari eno staro, s katero se že dolgo ne igra več. Ali pa skupaj z otrokom dvakrat na leto preglejte inventar sobe in izločite ter podarite, česar ne potrebuje.

Vir: www.arhzine.com