Če vam še vedno primanjkuje prostora, pa čeprav ste se odrekli vsem elementom, ki niso nujno potrebni, boste zagotovo zadovoljni, če vam povemo, da obstaja še nekaj nasvetov, kako lahko svojo kuhinjo organizirate bolj učinkovito in majhnemu prostoru primerno.

Uporabite prostor med omaricami in delovnim pultom

Prostor, ki ga po navadi prekrivajo ploščice, nudi kar nekaj praznega prostora za shranjevanje. Tu je sicer najlažje postaviti polico s kaveljčki, na katere je mogoče obesiti skodelice pa tudi zajemalke ali deske za rezanje. Tako boste dobili več prostora v predalih, hkrati pa boste imeli med kuhanjem veliko pripomočkov takoj pri roki. Postavite lahko tudi držalo za začimbe.

smallkitchen_organization_white.jpg

Uporabite prostor na stropu in prazne stene

V prodajalnah je mogoče kupiti celo kaveljčke, ki omogočajo, da lahko večje lonce in ponve obesite kar na strop ali prazno steno. Tako boste hitro pridobili več prostora v omaricah.

Uporabite prostor na vratih

Če v vašo kuhinjo vodijo vrata, lahko kaveljčke namestite tudi nanje. Tu lahko denimo obesite predpasnike in kuhinjske krpe.

smallkitchen_beth_organization.jpg

Uporabite košare

Če je med vašimi omaricami in stropom prazen prostor, lahko več stvari v kuhinji shranite tudi tako, da na omarice postavite pletene košare. Delovale bodo okrasno, hkrati pa pospravile veliko malenkosti, ki jih ne potrebujete ravno vsak dan. S košarami pa lahko v kuhinjo vnesete tudi več barv in teksture.