Vsi imamo majhne gospodinjske aparate, ki jih ne uporabljamo kar naprej. Shranjevanje na kuhinjskem pultu vam vzame veliko dragocenega prostora, zato je idealna rešitev »garaža« pod kuhinjskimi omaricami. Običajno je prostor med njimi in pultom prazen, toda če tja dodate omarico, aparate elegantno skrijete, hkrati pa so vam vedno na voljo – še posebno, če je na zidu za omarico električna vtičnica, da vam jih ni treba prestavljati. Tudi pod kuhinjskim otokom je veliko uporabnega prostora za plitve omarice ali dodatne predale, zato ne pozabite na to dodatno opremo, če naročate nove kuhinjske elemente.

Pod kuhinjskim koritom ali umivalnikom

Še ena odlična ideja za shranjevanje je navpični predal za začimbe poleg štedilnika ali kuhalne plošče. Ozek prostor med spodnjimi omaricami, ki bi morda ostal neizkoriščen, tako koristno uporabite, pa še začimbe imate med kuhanjem vedno pri roki. Za majhna in ozka mesta je primerna tudi perforirana plošča, ki jo namestite v navpični predal. Tja lahko obesite kuhinjske pripomočke, ki so skriti, ko jih ne potrebujete. In seveda ne pozabimo na prostor pod pomivalnim koritom, ki ga s predali namesto klasične omarice spremenimo v dobro urejeno in lahko dostopno mesto za hranjenje čistilnih sredstev, gobic itd.

Tudi za toaletne pripomočke v kopalnici

A tudi če je omarica pod pomivalnim koritom v kuhinji ali umivalnikom v kopalnici klasična, lahko postane odlično mesto za shranjevanje vseh malenkosti, ki se nam naberejo. Vanjo namestimo žično izvlečno košarico, ki nam daje dober pregled nad vsebino. Seveda je takšen način spravljanja še posebno primeren za majhno kopalnico. V kopalnici, kjer je straniščna školjka od drugega prostora ločena z nizkim zidom, se najde dodaten shranjevalni prostor. Tu je mogoče umestiti ozek navpični predal, podobno kot v kuhinji, kamor lahko shranimo veliko toaletnih potrebščin, ki bi bile sicer na očeh.

Priročni predali pod posteljo

Prostor pod posteljo je mesto, na katerega bi nekateri pomislili nazadnje. Toda pozor! Postelja zavzema dobršen del spalnične površine, torej je pod njo veliko prostora, ki ga je smiselno uporabiti, še zlasti, če je spalnica majhna. Namesto da stvari zgolj potisnete pod posteljo, si omislite v podnožje vgrajene predale. Stvari lahko spravljate tudi v nizke plastične zabojčke na kolesih, ki jih lahko kupite v trgovskih centrih. Za piko na i pa poskrbi še vzglavje postelje, ki je narejeno iz polic, na katerih hranimo knjige in druge malenkosti.

Vir: www.homedit.com