Premislite o razporeditvi

Oglejte si sobo z otroške perspektive. Stvari, ki jih otroci pogosto uporabljajo in jih ne morejo poškodovati, postavite tako, da jih lahko hitro dosežejo in pospravijo tudi sami. To so denimo osnovna oblačila, tanjše knjige, lutke, papir in barvice.

Izberite plitke predale

Izberite predalnike, ki imajo več plitkih predalov. Bolj ko so namreč globoki, bolj bodo razmetani. Če pa že imate nekoliko neprimeren predalnik, predale v njem razdelite s škatlami.

green_kids_room_layout_space_saving_idea_550x367.jpg

Skrijte stvari pod posteljo

Pomislite, kaj lahko skrijete pod posteljo: nizek zabojnik za oblačila, škatlo s papirjem in barvicami, škatlo s knjigami za lahko noč, morda tudi škatlo z avtomobilčki...

Dopustite otrokom, da pospravljajo sami

Naučite pospravljanja tudi otroke. Da pa jim boste delo olajšali, na vsakem predalu označite, kaj vanj spada. Na predal z lutkami lahko denimo prilepite sličico lutke. Lahko pa prilepite tudi fotografijo otroka z ustrezno igračko. Poleg tega postavite naslednji dve pravili. Nova igra naj se začne šele, ko so pospravljene igračke, s katerimi so se otroci igrali do sedaj. Preden jim podarite nove stvari, pa naj izberejo, kaj bodo podarili humanitarni organizaciji ali vrgli v smeti.

kids_room_interior_design_1.jpg

Razdelite sobo z barvami

Če si sobo deli več otrok, vsakemu določite njegovo barvo. Ana naj ima torej rdeče obešalnike in predalnike, Maja pa denimo rumene.

Okrasite sobo z risbami

Otroške risbe uokvirite in z njimi zapolnite celo steno.