Spet smo pri stari zgodbi, ko imamo precej omejene možnosti zaradi danih nosilnih sten, stopnic in inštalacij. Iz situacije lahko zelo jasno razberemo, da so osnovne oblike prostorov s temi elementi že določene. A nič zato. Glede vaše spalnice predlagam, da po osnovni kvadraturi sicer ostane enaka, da pa prostor izkoristite kar se da racionalno. To pomeni, da boste sobo navidezno pomanjšali s tem, da bo v prostoru več skritih omar.

Tako sem glavno garderobno omaro skrila za posteljo, z dostopom na levi in desni strani, z drsnimi vrati. Ob vhodu je večji prostor, ki je prav tako pregrajen in vam s strani predsobe omogoča omarico za čistila in sesalnik, v spalnici pa še dodatno vgradno omaro. Tako imate veliko »omar«, ki pa se jih praktično sploh ne vidi.

Kopalnica naj bo prostorna in udobna. Ker so inštalacije določene, je stranišče sicer nekoliko oddaljeno, a tega ne morem spremeniti.

Otroški sobi sta umeščeni v sredino in desni kot hiše. Tudi v tej sobi predlagam večjo vgradno omaro, da bo soba delovala večja.

Študijska soba je tudi soba za sprostitev, zato sem vanjo poleg računalniškega kotička z omaro umestila tudi udoben trosed in police za knjige.

Darja Hughes, dipl. design. inter.

www.design-hughes.si