Preizkušena v času polarne noči

philips_wakeup_light1.jpg

Philipsovo budilko Wake-up Light so prvi preizkusili prebivalci arktičnega mesteca Longyearbyen v času polarne noči, ki traja kar štiri mesece. Rezulati so že po nekaj tednih pokazali, da je vstajanje s posebno sončno budilko lažje, ljudje pa so se zjutraj zbudili tudi z več energije in bolj sveže volje kot običajno.

Projekt je znanstvenikom pomagal potrditi, kar vedo že desetletja – da za normalno delovanje človeškega organizma potrebujemo naravno svetlobo. Ko se začne daniti, začne telesna ura proizvajati aktivne hormone, ki nas prebudijo, da se počutimo pripravljeni na nov dan. Prav zaradi tega se je mnogo lažje zbuditi naravno, ko vzide sonce, kot pa v mraku ob budilki.

Izziv za zaspance na Facebooku

philips_wakeup_light2.jpg

Philips zato jutranje zaspance, godrnjavčke in hitre vstajalce vabi k izzivu, da na Facebookovi strani Philips Healthy Living rešite test in ugotovite, kakšen tip jutranje osebe ste v resnici. Prijavite pa se lahko tudi za 21-dnevno testiranje Philipsove budilke Wake-up Light pod naslovom Naredite iz mene jutranjo osebo (Make me a morning person).