Za izdelavo privlačnih, pisanih steklenih vaz iz vinskih steklenic boste potrebovali litrske vinske steklenice, tekoče milo, alkoholne blazinice, manjšo ščetinasto krtačko, poljubno barvo v razpršilu, bel zaščitni premaz v razpršilu in staro krpo ali rjuho.

diy_pop_art_wine_bottle_vases_3.jpg

Postopek

Vinske steklenice najprej potopite v toplo vodo, zmešano s tekočim milom, in jih namakajte od 10 do 20 minut, dokler se nalepka z informacijami zlahka ne odlepi. Če imate težave z odstranjevanjem nalepke, poskušajte steklenico držati nekaj minut pod vročo vodo in etiketo odstraniti s ščetinasto krtačko, pomagate pa si lahko tudi z alkoholnimi blazinicami.

Po končanem čiščenju s steklenic sperite milnico, jih obrišite s krpo in pustite, da se dodobra posušijo tudi z notranje strani. Nato pripravite podlago iz časopisnega papirja ali kartona, najbolje kar na prostem, na katero boste odložili steklenice in jih prebarvali. Vzemite belo zaščitno barvo v razpršilu in jo enakomerno nanesite na steklenico z vseh strani, potem pa počakajte najmanj 15 minut, da se premaz posuši.

diy_pop_art_wine_bottle_vases_2.jpg

Barvo nanesite večkrat

Postopek ponovite, le da tokrat uporabite izbrano poljubno barvo, ki jo za enakomernejši nanos nanesite dvakrat ali trikrat. Če imate pri tem težave, vtaknite kazalec na roki v odprtino steklenice in jo dvignite, preglejte z vseh strani in barvo po potrebi na tanko razpršite še na druge predele. Ko končate s spodnjim delom, steklenico postavite na podlago iz papirja, jo pustite na suhem mestu, da se posuši, in že je pripravljena za uporabo.