Svetilke, vgrajene v omarice

S svetilkami, vgrajenimi v omarice, pričarate izvrstno ambientalno vzdušje, z njimi pa lahko poudarite tudi posamezne kote ali najzanimivejše dele vašega kuhinjskega pohištva. V tem primeru posezite po fluorescentnih sijalkah, saj se ne segrevajo tako močno kot halogenske.

kitchen_cabinet_lighting_ideas_1.jpg

Svetilke pod omaricami

Kuhinjske omarice lahko osvetlite tudi s halogenskimi ali ksenonskimi svetili, ki jih namestite pod omaricami v poljubni dolžini. Gre za preprosto in poceni rešitev, saj tovrstna svetila za delovanje potrebujejo malo energije.

Osvetlitev kuhinjskih omaric nepravilnih oblik

Kuhinjske omarice nepravilnih oblik lahko poudarite oziroma jih ločite z različno osvetlitvijo. Poigrajte se z različnimi viri svetlobe in njihovo postavitvijo, da dosežete čim bolj razgiban učinek.

kitchen_lights2.jpg

Za različne dele kuhinje uporabite različna svetila

Različni deli kuhinje potrebujejo različno osvetlitev. Delovne površine zahtevajo močnejšo svetlobo kot jedilni kot, zato jih osvetlite temu primerno. Če vam fluorescentna svetila zaradi jasne bele svetlobe niso všeč, se odločite za halogenske svetilke, ki so za tretjino učinkovitejše in trajajo še enkrat dlje kot fluorescentne - dva tisoč ur. V stanovanjih vse pogosteje najdemo tudi zelo varčna LED-svetila, ki pa zaradi šibkejše svetlobe niso primerna za močnejšo osvetlitev.