»V podjetju Lumar pri razvoju inovativnih in energijsko učinkovitih rešitev ne sledimo le varovanju okolja in energijski učinkovitosti, posebno pozornost namenjamo tudi ustvarjanju ugodnih bivalnih pogojev ter sodobni in kakovostni oblikovani arhitekturi. Naredili smo še korak naprej in razvili Aktivno hišo Lumar, ki presega merila pasivne hiše,« je povedal Marko Lukić, direktor podjetja Lumar.

Lumar na največjem mednarodnem sejmu

V Lumarju na sejmu predstavljajo zanimivo tridimenzionalno predstavitev Slovenske hiše London 2012 by Lumar, ki bo v času poletnih olimpijskih iger glavno stičišče slovenskega dogajanja. Obiskovalcem pa na vprašanja o gradnji in energijski učinkovitosti Lumarjevih hiš odgovarjajo njihovi strokovnjaki in arhitekt. Za vse udeležence sejma Dom so v Lumarju pripravili nagradno igro Lumarjeva aktivna transverzala, kjer bodo udeleženci spoznavali partnerje aktivne hiše in se potegovali za tridnevno bivanje v Aktivni hiši Lumar. Sejemski prostor in novosti podjetja Lumar so obiskovalcem sejma na ogled v njihovem gnezdu v dvorani A.

aktivna_hisa_lumar.jpg

Živeti najbolje danes ne pomeni le udobnega in prijetnega počutja posameznika v hiši, ampak predstavlja tudi celovit in odgovoren odnos do okolja, v katerem delujemo in živimo. Tipske hiše Lumar danes niso več strogo uniformirane in omejene, ampak so z mladimi ter uveljavljenimi slovenskimi arhitekti in tehnologijo Lumar postale unikatne. »Izdelovanje vrhunskih in tehnološko naprednih hiš nam je v izziv, ki ga prenašamo na vse naše zaposlene. S hišo Lumar dobite pripadnost trajnostnemu razvoju, kar se odraža v vseh njenih detajlih. Tako razumemo tudi našo Aktivno hišo Lumar, kjer ni v ospredju le potreba po toploti, ampak tudi energija, potrebna za delovanje hiše,« je še izpostavil Marko Lukić.

Vrhunske in tehnološko napredne hiše

Posebna pozornost je namenjena prijetni bivalni klimi, ki jo z enostavnim upravljanjem omogočajo pametne inštalacije. Z Aktivno hišo Lumar v podjetju sledijo smernicam zmanjševanja vplivov na okolje, večji rabi obnovljivih virov energije in ustvarjajo trende ter prijetne bivalne pogoje. »Verjamemo, da je to nov korak razvoja in ustvarjanja trendov nizkoenergijske gradnje s Sloveniji in Evropi,« še dodaja Lukić. V ta namen so v Lumarju postavili spletno stran Aktivne hiše Lumar, kjer lahko obiskovalci izvedo več o konceptu aktivne hiše in njenih prednostih.

Več informacij o kakovostni nizkoenergijski in okolju prijazni gradnji pa si preberite na prenovljeni spletni strani www.lumar.si, kjer najdete tudi konfigurator Lumar zame, s katerim si lahko sestavite svojo sanjsko hišo Lumar.