Manjše cvetlično ozadje

Osnova za najnovejše cvetlične vzorce na tapetah so drobni cvetovi. Te majhne rože in šopki služijo kot ozadje za večje cvetlične oblike. Veliki cvetovi maka se dopolnjujejo z malimi cvetovi maka. Vsak skupek cvetov je povezan z abstraktnimi listi. V drugem vzorcu tapet se vinska trta vije med velikimi in malimi potonikami.

Oblikovalci uporabljajo velike, razkošne cvetove, da pritegnejo naš pogled. Tudi če želite subtilnejši dizajn, lahko najdete primerne cvetlične vzorce. Zaprti in odprti cvetovi ustvarjajo iluzijo večjih in manjših rož.

623467457646xl.jpg

Kovinski cvetlični vzorci

Novi dizajni tapet v cvetlične vzorce vključujejo kovinske odtenke. Ko se svetloba odbija od tapet, ustvari učinek lesketanja. Med linijami rož lahko vidimo svetleče detajle. Oblikovalci uporabljajo kovinsko barvo tudi za to, da poudarijo dele cvetlic. Moderna perspektiva se dopolnjuje z vintage slogom. Takšni vzorci so primerni za sobe v slogu art deco sobe, v spalnico pa lahko vnesejo nekaj hollywoodskega pridiha.

Svoje stene lahko polepšate s srebrnimi ali zlatimi cvetovi. Nekateri se zlijejo z ozadjem, dokler jih ne obsije svetloba. Lahko pa izberete tudi tapete, na katerih so cvetlice na srebrnem, zlatem ali bronastem ozadju.

tapete_metalik1.jpg

Črni in beli vzorci

Tapete s črnimi in belimi cvetličnimi vzorci predstavljajo osupljiv kontrast za vašo dnevno sobo ali jedilnico. Lahko ustvarijo razkošno ali pa romantično vzdušje, odvisno od vzorca. Na črnem ozadju so beli cvetovi videti kot silhuete. Oblikovalci se igrajo s sencami, pretiravajo s cvetovi in listi, da lahko tako ustvarijo drzen videz, ki ga lahko lepo kombinirate z modernim pohištvom.

Bele tapete s črnimi rožami lahko dajejo vtis nežnosti in razumnosti. Če je med rožami veliko prostora, dobi tapeta bolj tradicionalen videz. Pogosto so na takšne tapete vključeni tudi metalni toni, pridih bleščic pa bo v naš dom vnesel nekaj glamurja.

623467457479xl.jpg

Pri nekaterih variacijah tega trenda so v barvno shemo vključeni tudi nežni sivi ali rjavi odtenki. Takšni vzorci, ki so navadno dokaj drzni, bledim barvam v sobi dodajo energijo, lepo pa se dopolnjujejo s črnim pohištvom.

Fototapete in reliefne tapete

Fototapete prikazujejo dizajn ali sliko, ki je videti kot fotografija ali umetniška slika. Pri cvetličnih vzorcih so priljubljene tapete s sončnicami in makom ter dizajni, ki so videti kot akvareli. Po navadi damo fototapete na stene, ki jih hočemo še posebno poudariti. Tudi v reliefne tapete so lahko vključeni privlačni cvetlični dizajni, na primer krizantem ali nageljnov, ali pa listja in vinske trte.