Prostori s poševnimi stropi so lahko videti tudi povsem elegantni in kar je najpomembneje, lahko so tudi povsem funkcionalni. Sobe z nagnjenimi stropi vam lahko služijo za različne namene, na primer kot prostor za igranje otrok, shranjevanje ali kot dodatna spalnica. Ker otrokom spuščen strop na določenih mestih ne bo v oviro, lahko tam dodate nizke predalnike ali omaro s policami, kamor razstavite igrače.

Pohištvo premaknite ob stene

Ob poševni strop lahko za bolj rustikalni videz vgradite lesene tramove, pod njim pa neposredno ob steno postavite pisalno mizo z dodatnim prostorom za shranjevanje. Daljšo pisalno mizo ali predalnik lahko postavite tudi v kot, in sicer tako, da zapolni vse prazno območje pod nagnjenim stropom. Običajno je težko stati na tistem mestu, kjer je strop spuščen, vendar pa je mogoče sedeti na stolu, kar pomeni, da boste mizo zlahka uporabljali.

posevni_stropi_dizajn_notranje_opreme_2.jpg

Izkoristite višino stropov in obliko sobe

Po navadi je poševni strop na sredini visok, medtem ko je ob straneh spuščen. Če takšen strop krasi spalnico, sobo za goste ali otroško sobo, posteljo umestite ob steno v kot sobe pod strop. Namesto postelje izberite modularno pohištvo ali pograd, ki ga postavite na sredino prostora, kjer je strop višji. V prostor dodajte še vgradne omare oziroma pohištvo po meri, ki bo zapolnilo vse nižje in višje ležeče kotičke. Poigrajte se s tapetami in z njimi denimo obložite vse stene in strop ali pa le strop. Če imate to možnost, dogradite nadstrešek ali vgradite dodatno okno.

posevni_stropi_dizajn_notranje_opreme.jpg

Če opremljate dnevno sobo ali kuhinjo z nagnjenim stropom oziroma živite v podstrešnem stanovanju, postavite kavč, oblazinjeno klop ali zofo in mizo na sredino, medtem ko ob okna postavite stol ali dva. Kot stranska mizica ob oknu bo odlično služila okenska polica. Kuhinjske omarice s pulti postavite ob steno, hladilnik pa v kot sobe, kjer je strop nižji. Sem lahko umestite tudi kopalno kad, če imate podstrešno kopalnico, oziroma druge kose notranje opreme.

Več primerov oblikovanja prostorov s poševnim stropom pa si oglejte v naši fotogaleriji.