Umirjeni odtenki za sproščeno ozračje

Kombinacija bele in vijolične barve zadnje čase sicer ni zelo priljubljena, vendar pa je zaradi svoje umirjenosti nadvse primerna za spalnico. V spalnici se namreč želimo sprostiti, kar pa je precej lažje, če nam pri tem pomaga tudi dekoracija.

Različni odtenki

Globoki škrlatni ali svetlo vijolični odtenki so po navadi bolj primerni za dnevno sobo ali pa za manjše dodatke kot pa za celotno podobo umirjene in spokojne sobe, kot je spalnica. Igrajte se z različnimi odtenki – za zidove so sicer primerni nežnejši, bledi toni. Lahko ustvarite tudi kontrasten videz, tako da stene pobarvate v različnih tonih, ali pa eno steno vijolično in druge bele.

purple_and_white_in_bedroom_combination19.jpg

Vijolične odtenke pa lahko uporabite tudi na drugih elementih v interjerju, ne le na zidovih. S pohištvom je sicer malo težje, zato ker vijolične omarice ali predalniki niso tako pogosti in jih je težje najti. Lahko pa za pohištvo uporabite belo ali naravno barvo lesa, vijolične odtenke pa uporabite za dekorativne elemente, kot so okrasne blazine, svetilka, zavese ali posteljnina.

purple_and_white_in_bedroom_combination5.jpg

Če se odločite, da bo v spalnici prevladovala vijoličnobela kombinacija, pa to še ne pomeni, da morate izključiti vse druge barve. Pomagate si lahko s sledovi rožnate, modre, črne, rjave… Ni pravil, zato se lahko mirno prepustite ustvarjalnosti, nekaj navdiha pa lahko najdete tudi v naši fotogaleriji.