Če niste prepričani, ali in kako bi vijolično uporabili v svojem domu, naj vam bodo v navdih očarljivi prostori, odeti v Princeovo priljubljeno barvo.

Kombinacija kuhinjskih omaric

Modni poudarek v kuhinjskem prostoru dosežete z ravno pravšnjim dodatkom vijolične, da vtis ni preveč kričeč. Omarice v odtenku jajčevca na steni so drzne in elegantne obenem, umirijo pa jih prefinjeni odtenki lesenih polic, sivega delovnega pulta in belih elementov.

Barvno plastenje za udobje

Prijetno območje za posedanje lahko ustvarite s plastenjem različnih odtenkov vijolične. Zofa je prevlečena z mračno nianso, žametne blazine pa dajejo prostoru drznejši in bolj čuten videz. Da barvna shema še bolj izstopa, izberite svetlo vijolično preprogo, stolčki v barvi bledega španskega bezga pa umirijo barvno shemo.

En sam kos pohištva

Želite vijolično barvo v prostor dodati brez velikih posegov? Posezite po čopiču in prebarvajte v modni odtenek en sam kos pohištva, denimo visoko omarico v kuhinji ali dnevni sobi. Preostanek prostora naj bo odet v umirjene barve naravnega lesa ali nerjavno jeklo, da vijolični element izstopa. Tako tudi preprečite, da bi z vijolično prostor preobremenili.

S snežno belo posteljnino

Snežno bela in bledo siva barvna shema v spalnici je odlična osnova za dodatek vijoličnih poudarkov. Pri tako omejeni barvni paleti je pomembno mešanje tekstur, denimo mehki žamet z gladkimi bombažnimi rjuhami. Svetlo vijolični odtenek na senčilu nočne svetilke je most med drzno vijolično in bledimi nevtralnimi odtenki.

Mehki toni in teksture

Vijolična barva lahko kljub nasprotnemu prepričanju ustvari pomirjujoč prostor. Mirne vendar prefinjene vibracije ustvarimo s komplementarnimi niansami vijolične in zelene. Bledo zeleni zidovi pomirjajo drzno vijolično, teksturirane tkanine in umirjeni odtenki na slikah pa ustvarjajo sproščeno ozračje.

Poudarjena stena

Za pameten dodatek vijolične, ki ne preobremeni prostora, pobarvajte samo izpostavljeno steno v prostoru, drugi elementi pa naj bodo nevtralni. Uporabite lahko tudi temno vijolično barvo, ki se odlično sklada z belo zofo in monokromatskimi potiski. Za dodaten vtis dodajte v prostor skrbno izbrano dekoracijo v oranžnih odtenkih.

Z dodatkom naravnih materialov

Se vam vijolična še vedno zdi preveč drzna? Umirite jo lahko z naravnimi materiali, kot so les, pletenje iz šibja, ratan, sisal in volna. Če je vijolični odtenek temnejši, poskrbite za dobro naravno razsvetljavo prostora z lahnimi okenskimi zavesami, s čimer ublažimo drzni odtenek na steni.

Vir: www.houzz.com