Tapete

Tapete so lahko izdelane bodisi iz papirja bodisi iz umetnih ali tekstilnih vlaken. Poleg dekorativne imajo tudi zaščitno funkcijo. Da bi dosegli želeni učinek, jih morate namestiti na ravno in očiščeno steno ter upoštevati vsa navodila. S pravilno izbranimi in dobro postavljenimi tapetami bo vaš življenjski prostor dobil popolnoma novo dimenzijo. Za moderni videz posezite po cvetličnih, geometrijskih in drugih neobičajnih motivih. Za dnevno sobo so najprimernejše tapete z večkrat ponovljenim vzorcem manjšega formata svetlih barv. Z njimi boste namreč prostor okrasili na subtilen način.

Fototapete in nalepke

Fototapete in nalepke so najbolj primerne za spalnice in otroške sobe. Z njimi okrasite posamezne dele sten. Za spalnico izberite kakšen pomirjujoč motiv iz narave. Ostale stene prepleskajte z nežno modro ali zeleno barvo in dobili boste zelo prijeten prostor za počitek in sprostitev. Za otroške sobe posezite po veselih motivih in živih barvah ter tako še bolj podžgite malčkovo razigranost. Ko se naveličate določene podobe, fototapeto ali nalepko zamenjajte in soba bo znova zaživela v popolnoma novi podobi.

disney.jpg

Obloge iz lesa

Obloge iz lesa bodo v vaš prostor vnesle toplino in ga oplemenitile. Les lahko zlagate na več načinov, določen videz prostora pa boste dosegli tudi z izbiro barve in vrste lesa. Slednjo lahko tematsko povežete z vašim lesenim pohištvom ali posameznimi detajli pohištva, kot so noge ali naslonjalo za roke, oziroma dekorativnimi predmeti. Z lesom lahko prekrijete celo steno ali pa le del nje. Namesto monotonih lesenih plohov raje namestite več manjših kosov različnih barv, oblik in dimenzij.

Obloge iz kamna

Obloge iz kamna bodo vaš prostor vizualno obogatile. Z njimi lahko dosežete tako minimalističen kot stilsko razkošen učinek. Način uporabe in obdelava kamna sta odvisna od vašega okusa, potreb in finančnih zmožnosti. S kamnom s hrapavo površino boste dosegli rustikalni videz, z gladko pa moderni. Izbirate lahko med temnimi ali svetlimi barvami kamna, ki jih lahko med seboj kombinirate. Kamen bo še bolj prišel do izraza, če ga boste kombinirali z drugimi materiali - lesom, steklom ali kovino. Čeprav je kamen hladen material, pa kot stenska obloga deluje zelo toplo.

_310.jpg

Obloge iz stekla

S stenskimi oblogami iz stekla bo vaš prostor postal zelo atraktiven, še posebno, če boste ob tem poskrbeli še za zanimivo osvetlitev. S steklom boste zelo osvežili in posvetlili vaš prostor. Steklene stenske obloge so zelo popularne v kuhinjah. Namestite jih nad delovne površine in ubijte dve muhi na en mah – poleg dekoracije boste namreč steno s steklom tudi zaščitili.

Več idej, kako v dom vnesete stenske obloge, pa poiščite v fotogaleriji.